Hufvudstadsbladet

Jannike ger ut ny singel

- HBL

Efter en paus på ett år är Jannike Sandström tillbaka med ny musik. På fredag lanserar hon en ny singel, At Forever’s End.

Texten till Jannikes nya låt är skriven av amerikansk­e Randy Goodrum och för musiken står Janne Hyöty och Niklas Rosström.

– Jag är oftast med och skriver mina låtar men denna gång ville vi prova hur en textmästar­e som Randy Goodrum valde att utforma texten. Och bra blev det, jag står bakom vartenda ord, säger Jannike.

At Forever’s End kan tolkas lite olika, men det är en göra slut-låt, den handlar om hjärnspöke­n som inte vill lämna tankarna, man känner sig ensam och borttappad och letar efter ett tecken av hopp. Jannike har nyligen skrivit under ett skivkontra­kt i Tyskland med skivbolage­t Dachshund Records och inlett ett samarbete med agenturen Rosegarden Entertainm­ent i Hamburg.

– Jag är så lycklig över dessa nya samarbetsp­artner! Magkänslan säger att det är 100 procent rätt. Jag ska ut på en liten Tysklandst­urné redan i maj. Det skall bli härligt att spela live för den tyska publiken, de är verkligen genuint intressera­de.

Jannike firar sitt nya startskott med en konsert på G Livelab i Helsingfor­s den 5 april, då singeln kommer ut. Det blir en kväll med nya och gamla låtar, gäster och överraskni­ngar. Konserten börjar klockan 20, biljetter kan köpas via www.glivelab.fi.

Jannike deltog i Idols Finland 2008. Sedan dess har hon gett ut åtta singlar och ett musikalbum, The Girl in the Picture. Hon planerar att ge ut sitt andra album vintern 2020.

 ?? FOTO: LOUISE THOMASSON ??
FOTO: LOUISE THOMASSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland