Hufvudstadsbladet

Små kläder och saker till babyn

- JENNA MATINTUPA Bloggar på mamabitesb­ack.blogg.hbl.fi

Ni som varit, eller är, gravida vet ju hur hjärnan ibland kan gå lite crazy. Förra veckan fick jag plötsligt för mig att vi hade jättedålig­t med kläder i storlek 50–56 och att babyn inte skulle ha några lämpliga kläder i sommar. Tog Agnes med mig till förrådet och sökte fram allt vi hade. Nå, surprise, det var inte riktigt så. Med Agnes motsvarade hennes ålder ganska långt storlekarn­a, vi bytte till 56 vid en månad och till 62 vid två månader. Denna baby ser än så länge ut att vara i storlek med sin syster så jag utgår från att kläderna kommer att funka ungefär på samma sätt.

Så kläder har vi så vi klarar oss. Det som jag märkte med de allra minsta var att väldigt många hade gula fläckar. Hade inte alls minne av att så mycket skulle ha hunnit bli missfärgat. Ska se om jag får bort dem. I storlekarn­a 62–80 har vi hur mycket som helst, så den här ungen kommer antagligen aldrig behöva nya kläder … När jag nu ändå tog upp alla de minsta vek jag ner dem i en fin låda som vi fick i bröllopspr­esent, där får allt bo tills ungen tittar ut.

En blommig body är ny, köpte den på rea för flera månader sen och tänker att den kanske får följa med till BB. En blommig mössa köpte jag faktiskt förra gången, det som sen blev missfall, så äntligen ska den få komma i användning. Tyvärr är den i en lite större storlek, men förhoppnin­gsvis passar den i slutet av sommaren. En liten skallra köpte jag på Habitare när jag helt just fått veta att jag var gravid. Då var det meningen att jag skulle ge den som present åt våra vänner som just fått barn, men den blev kvar i skåpet och sen bestämde jag att babyn får den i stället. Resten som ligger i lådan är Agnes gamla. Det ska fyllas på med kläder från babylådan och så ska jag botanisera bland kusinernas gamla kläder, sen är vi redo klädmässig­t i alla fall.

Det som vi lånade sist är en babysitter, babygym och babynest. Något eller allt får vi säkert låna men jag är ändå sugen på åtminstone en egen babysitter den här gången. Och gärna ett gym i trä som vi sen kan hänga lite saker på. De är saker som står framme hela tiden och de får gärna va lite fina. Min man är inte av samma åsikt gällande babygymmet, han tyckte att han kunde bygga ett, men vi får väl se.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland