Det var en bekant matchvinna­re som låg bakom Dickens seger över BK-46.

Efter att Dicken vunnit sitt fjärde raka FM-guld förra våren tackade och bockade stjärnmålv­akten Sonja Koskinen för sig. Kira Itkonen etablerade sig som Koskinens ersättare i ett förnyat Dicken, som slutade tvåa i grundserie­n.

Då semifinale­rna körde i gång i Britas var dock Koskinen tillbaka mellan stolparna. Itkonen har knäproblem och Koskinen ställde upp för laget.

– Jag blev frågad om jag kan hjälpa till och man kan inte säga nej till det här gänget, säger Koskinen.

Hon har varit med laget under säsongen som tränare. Det var dock en annan sak att faktiskt spela själv.

– Det var lite ovant, men jätterolig­t.

Matchen var jämn under de första minuterna och gästerna från Karis drog upp en liten ledning. Vändningen kom då Anna Lindahl utjämnade till 11-11 med ett straffkast. Genast därefter stod Koskinen för en viktig räddning och Janica Sjöström gjorde 12-11 efter ett snabbt motanfall.

Lindahl utökade till 13-11 innan BK-46 tog en timeout. Det hjälpte inte, utan vid paus stod det 15-11 till hemmalaget. Under den andra halvleken fortsatte det på samma sätt, Dickens försvar var solitt, och det tog fyra minuter innan Sirja Lassinharj­u-Heinonen kunde reducera genom en straff till 18-12.

– Det såg lite trögstarta­t ut, men efter 15-20 minuter stängde försvaret totalt igen. Det var tacksamt att stå där bakom, säger Koskinen som också gjorde några kvalificer­ade räddningar.

Matchen slutade i en utklassnin­g då BK-46 bara lyckades göra sex mål under den andra halvtimmen. Men det behöver nödvändigt­vis inte vara en avgjord matchserie.

– Vi lyckades stänga till försvaret helt. De hade inte något motmedel mot det. Men de är nog inte nöjda med sin match. Jag tror inte det här är det riktiga resultatet ännu. Vi får se när nån står där med tre vinster, säger Koskinen.

Tove Salokivi och Anna Lindahl gjorde båda sex mål var för Dicken. Lassinharj­u-Heinonen var gästernas bästa målskytt med fem mål.

Vi lyckades stänga till försvaret helt. De hade inte något motmedel mot det. Men de är nog inte nöjda med sin match, jag trot inte det här är det riktiga resultatet ännu. Sonja Koskinen

?? FOTO: FSC MEDIA ?? Sonja Koskinen avslutade karriären med FM-guld förra våren, men gjorde comeback inför vårens slutspel. Arkivbild.