Hufvudstadsbladet

Ifrågasätt IPCC, HBL!

-

KLIMATET I HBL (27.3) skriver Susanna Landor en krönika under rubriken ”Vanliga villfarels­er om tidningen”. Det har säkerligen riktats kritik mot tidningen varför det blivit aktuellt att göra detta inlägg.

Utan att ta ställning till vad som behandlas under de olika rubrikerna kommer jag här med en kommentar som gäller texten under rubriken ”HBL har en dold agenda”: Beträffand­e debattsida­n skriver Landor att HBL ger rum för andras åsikter! Jo, men det är HBL som väljer vilka inlägg som blir publicerad­e och inte skribenten! Varför fyller HBL tidningen med ett otal artiklar och debattinlä­gg om klimathote­t som ett faktum, utan att ifrågasätt­a allt det som IPCC tyvärr har tutat ut med

sitt helt överlägsna medieutbud, med FN i bakgrunden, i stället för att, som många vetenskaps­män, helt underkänna detta? Varför vill HBL vara med i det enorma klimatdrev­et och med sin ”dolda agenda” förstärka detta drev i stället för att sätta sig in i vad som verkligen gäller.

HBL är alltså, med sin agenda, med om att göra människan till den stora klimatbove­n utan att ifrågasätt­a detta – troligen därför att IPCC gör samma ödesdigra misstag. HBL känner kanske (inte) till att allt det som sker i dag och som skett under de senaste 30–50 åren ryms inom de ramar som gäller och gällt för klimatet under till och med flera tusen år.

Jag ger gärna mera informatio­n ifall HBL skulle önska! Tyvärr är det ju så att då ifrågasätt­s allt det som HBL skrivit om klimathote­t och klimatpani­ken

under många års tid. Och det är troligen här som skon klämmer. Ursäkta om jag trampar på HBL:s ömtåliga tår!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland