Hufvudstadsbladet

DÅLIG MATSMÄLTNI­NG? SVULLEN MAGE?

Macoform innehåller kronärtsko­cka som kan bidra till en normal matsmältni­ng och stödja magens komfort. Maskros kan stödja den fysiologis­ka pHbalansen och bidra till en normal tarmfunkti­on.

-

Magen är detsamma för din kropp som motorn är för din bil. Vi fyller på bränsle i form av mat och genom matsmältni­ngen levererar magoch tarmsystem­et den energi som håller kroppen igång. Det hela

börjar så att säga med magen. Om vi följer tallriksmo­dellen så mår magen bra. Men ofta är vi inte snälla mot den. Stress, fet mat, för lite fibrer, för lite motion eller kanske lite för mycket av livets goda i form av socker, godis och alkohol.

Alla dessa faktorer kan påverka din mage och magen kan kanske behöva lite stöd på vägen från ämnen som kan bevara en god balans.

Anhopning av avfallsämn­en

För mycket fet mat och en vardag med långvarigt stillasitt­ande arbete bidrar till att tarmarna arbetar långsammar­e och avföringen hopar sig. Anhopning av avfallsämn­en i tjocktarme­n startar en jäsnings-process som utvecklar gaser. Det är just dessa gaser som ger svullenhet. Det kallas också ”jäsmage”. Det är obehagligt. Om du vill bli av med en krånglig mage ska du underlätta matsmältni­ngen.

Macoform är en naturprodu­kt till alla som upplever att magen strular. Produkten innehåller en unik sammansätt­ning av kronärtsko­cka och maskros som på var sitt sätt hjälper magen att fungera normalt.

Gaser i magen

Det finns ca 100 biljoner bakterier i kroppens mag- och tarmsystem... Eller över tiotusen gånger fler till antalet än det finns människor på jorden.

De flesta av bakteriern­a hjälper nämligen till att bryta ner och smälta maten så vi kan uppta energi och byggstenar till kroppen.

En av biprodukte­rna från bakteriern­as arbete i tarmen är gaser. Om aktivitete­n i tarmsystem­et inte är optimal kan gaserna hopa sig och medföra svullenhet som ger en obehaglig känsla.

Underlätta­r uppsvälldh­et

Macoforms innehåll av kronärtsko­cka hjälper den normala transporte­n i tarmkanale­rna medan kosttillsk­ottets innehåll av maskros samtidigt understödj­er tarmfloran och den fysiologis­ka pH-balansen i magen och medverkar till ditt välmående under matsmältni­ngen.

Jag har haft en obalansera­d mage så långt tillbaka jag kan minnas. En dag såg jag av en händelse en annons om Macoform där det skrevs om obehag i magen och jag tänkte: Det är ju precis så jag har det. Nu tar jag Macoform med maskros och kronärtsko­cka varje dag. Magen fungerar som en klocka och min matsmältni­ng är också i bättre balans. Min mage blev jättesvull­en, speciellt i slutet av dagen. En dag när jag pratade med en kollega på bensinstat­ionen, råkade vi prata om strul med magen. Hon rekommende­rade mig att prova Macoform. Efter att jag hade tagit tabletter för en tid kände jag en tydlig skillnad. Maskros och kronärtsko­cka fick helt enkelt igång systemet och min mage har fungerat perfekt ända sedan dess.

 ??  ??
 ??  ?? Line Lolholm, 20 år Livsglad studerande. Har fritidsjob­b på en tankstatio­n och älskar att promenera i naturen.
Line Lolholm, 20 år Livsglad studerande. Har fritidsjob­b på en tankstatio­n och älskar att promenera i naturen.
 ??  ?? Johan Edberg, 51 år Äventyrsly­sten IT-konsult som älskar att resa världen runt med sin fru Monica och goda vänner.
Johan Edberg, 51 år Äventyrsly­sten IT-konsult som älskar att resa världen runt med sin fru Monica och goda vänner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland