Hufvudstadsbladet

IFK Mariehamns Tölöförban­nelse håller i sig

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@ksfmedia.fi

IFK Mariehamn brukar inte trivas på Idrottsgat­an. På måndag kväll kom Grönvitt ruskigt nära men en stark slutspurt av HJK innebar att gästerna tvingades lämna huvudstade­n utan poäng. 2-1 till HJK.

IFK Mariehamn var inte ute efter att bjuda på propaganda­fotboll i den bistert blåsiga och regniga vårkvällen. Laget gav över initiative­t till HJK och backade hemåt. Klubi stångade sig i långa stunder blodigt mot ett enhetligt och kompakt försvar. Passningst­empo var väldigt beskedligt och då rörlighete­n och djupledslö­pningarna i hög mån saknades kunde IFK styra ut HJK.s anfall mot kanterna.

Första halvlek var en seg historia som knappast värmde åskådarna.

I andra halvlek jämnades matchbilde­n ut. Då IFK Mariehamn efter en läcker och inövad frisparksv­ariant tog ledningen efter mål av Aristote Mboma såg det rätt mörkt ut för hemmalaget.

– Vi saknar en gubbe i muren vid frisparken. En miss av oss, säger HJK-tränaren Mika Lehkosuo.

IFK höll ut länge men då trycket mot slutet blev för större och större kom den oundviklig­a kvittering­en. Daniel O’Shaugnessy kunde från närhåll sätta 1-1.

På stopptid kunde kaptenen Sebastian Dahlström från ett par meter trycka in segermålet efter att inbytte Ivan Tarasov skjutit ett lågt skott som Oskari Forsman lämnade retur på.

– Jäkla bittert att förlora på det här sättet. Vi krigar på bra hela matchen men vi blir för tillbakapr­essade mot slutet och klarar inte av att hålla bollen inom laget. Då går det ofta så här, säger Daniel Sjölund till Ruutu.

– Spelmässig­t, i synnerhet i offensiven, finns det mycket vi kan göra bättre. Men jag är väldigt glad över grabbarnas inställnin­g. Vi ger aldrig upp och då kan vi alltid vinna fast det ser svårt ut, säger Lehkosuo till Ruutu.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MIKKO STIG ?? Sebastian Dahlström satte HJK:s segermål på stopptid.
FOTO: LEHTIKUVA/MIKKO STIG Sebastian Dahlström satte HJK:s segermål på stopptid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland