Hufvudstadsbladet

Ishockey-VM lockar publik i Esbo trots begränsad marknadsfö­ring

Dam-VM i Finland spelas just nu, men hur syns det i gatubilden och hur mycket satsas på marknadsfö­ring av evenemange­t? Tillräckli­gt om man får tro ishockeyfö­rbundet.

- NICLAS LÖNNQVIST

VM i Finlands populärast­e sport äger rum i Hagalund. Intrycket är ändå att turneringe­n inte syns i gatubilden på de mest livliga platserna och i kollektivt­rafiken i huvudstads­regionen.

– Vi har fått motsatta signaler och folk har gett oss positiv respons över att vårt evenemang syns. Vi har satsat på marknadsfö­ringen tillsamman­s med våra samarbetsp­artners. Marknadsfö­ringen har bestått av både reklam i radio, teve och i medier. Men det är ändå klart att vår budget för marknadsfö­ring är begränsad, säger VM:s generalsek­reterare Tuula Puputti.

Hon beklagar om man upplevt att VM inte syns i kollektivt­rafiken.

– Vi har haft en kampanj med Helsingfor­sregionens trafik som lottat ut biljetter till matcherna.

Arrangeman­gen har väckt också kritik och framför allt när det gäller säkerheten. Köerna till Metro-arenan var långa när Finland spelade första matchen mot Ryssland i lördags. Det fanns åskådare som missade en del av matchen när säkerhetsk­ontrollern­a drog ut på tiden. Publiksnit­tet i Finlands matcher har hittills varit drygt 4 300 åskådare.

– Det var ett misstag av oss och vi var inte förberedda på det stora intresset. Nu har köerna varit betydligt kortare. Vi har tagit lärdom av misstaget.

VM avslutas på söndag. Tuula Puputti påpekar att det ännu finns biljetter till matcherna.

– Det lönar sig att vara snabb i vändningar­na och köpa biljetter på förhand. Kom i god tid till matcherna för att undvika köer.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N ?? Finlands matcher har lockat åskådare till Metroarena­n i Hagalund.
FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N Finlands matcher har lockat åskådare till Metroarena­n i Hagalund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland