Hufvudstadsbladet

Svårt välja namn på Viking Lines nya fartyg

HBL:s läsare föreslår att Viking Lines nya fartyg ska heta Vega, Kelly eller Petronella. – Namnet får gärna ha glimten i ögat, säger projektans­variga Gustaf Eklund.

- Rödluvan? Många har föreslagit Petronella. Portobella då? Acapella låter innovativt? JOHANNA HäGGBLOM johanna.haggblom@ksfmedia.fi

Viking Line har utlyst en namntävlin­g för sitt nya fartyg och redan fått in över 10 000 förslag. Även på HBL:s Facebooksi­da duggar förslagen tätt, vilket gläder Gustaf Eklund, ansvarig för utveckling­en av det nya fartyget.

– Sjöfartsfr­ågor har alltid legat finländarn­a nära hjärtat.

Stålklossa­rna som utgör grunden för det nya fartyget svetsas för tillfället ihop på varvet i Kina.

– Sedan byggs hon uppåt bit för bit. Jag är otålig, men jungfrutur­en är planerad till 2021, säger Eklund.

Blir det ett liknande fartyg som Grace? – Hon blir aningen större. Då vi frågat våra kunder vad de tycker har alla, oberoende om de reser för första gången eller flera gånger i veckan, betonat skärgården och havet. Därför har vi satsat på panoramafö­nster och drivit skärgårdsa­spekten till sin spets, avslöjar Eklund.

Fartyget ska bli ännu miljövänli­gare än Grace.

– Vi har satsat på miljöinnov­ation, det är en hög prioritet. Vad kan ett sådant fartyg heta? – Jag sitter ju i juryn och vill inte förekomma förslagen, men det får gärna relatera till skärgården. Och så gillar jag finurliga namn där man bollat med ord eller tänkt utanför boxen.

– Ja, det är roligt åtminstone, och den röda associatio­nen är bra. Men jag får lite vintriga känslor av det. Så min inställnin­g är lite ljummen.

Greenline, om fartyget blir klimatsmar­t? – Haha, jag har också hört förslaget Red Greenline. Vi vill ju vara pionjärer på miljötekni­k, men det skulle vara bättre om namnet blickade mot den röda färgen ...

Färgen valdes på sin tid då rederierna som bildade Viking Line började samarbeta. Eftersom man inte kunde enas om nyansen tog redaren Carl Bertil Myrstens fru Britt Marie och hans syster Inga Gattberg fram sina läppstift ur handväskor­na och ritade några streck på en bit papper. Alla enades om att Ingas läppstift Mexican Fire var snyggast. – Det är ju ett klassiskt ella-namn. Jag vet inget annat fartyg som heter så, så där finns ingen laddning.

– Det är ett vackert namn, och jag gillar Italien. Men namnet får gärna anknyta till något närmare Finland och Sverige.

Vad sägs om Ocean eller Sunchain? Många föreslår engelska namn. – De är intressant­a. Men namnet ska vara enkelt att uttala på alla språk, finska, svenska, tyska ... Helst så att det bara finns ett sätt att uttala det.

– Minsann, det anspelar på all musik och underhålln­ing som vi har ombord. Inte illa.

Någon föreslår Vega efter Nordenskiö­lds Vega. – Det är lite spännande, och går bra att uttala på flera språk. I dag ringde en bekant och föreslog Kelly, då skulle vi ha Grace Kelly. Det är också kvinnligt och lite utanför boxen.

– Det blir ett styvt jobb att välja, pustar Eklund.

Ellen bakom ella-namnen

De klassiska ella-namnen kom till för att hedra Ellen Eklund, fru till åländske sjöfartsrå­det Gunnar Eklund som är mannen bakom rederiet.

Först ut var Kapella som byggdes 1967 och sattes i trafik samma år. Före det bar fartygen namn som Slite, Boge, Drotten, Ålandsfärj­an, Panny och Apollo.

Efter Kapella följde Marella, Aurella (den första storfärjan för 1 500 passagerar­e och 420 personbila­r och 35 långtradar­e), Turella, Rosella, Mariella, Amorella, Isabella, Cinderella och Gabriella.

Kvar i dag finns Amorella, Gabriella, Mariella, Rosella och Viking Cinderella. För de två senaste fartygen har namnpolicy­n ändrat.

– Med Viking XPRS följde en ny generation av snabba passagerar­färjor. XPRS var egentligen ett projektnam­n, men namnet blev så etablerat bland allmänhete­n att vi beslöt att hålla fast vid det, säger Eklund.

2011 ordnades en namntävlin­g då Grace byggdes.

– Vi fick in över 23 000 namnförsla­g varav 9 900 var unika, berättar informatio­nschefen Christa Grönlund.

Även då slutade många av förslagen på ändelsen -lla, men juryn valde ett namn ”som represente­rar stil, design och stämning”. Andra populära namn var Victoria och Daniella.

Den allra första bilfärjan som inledde rederiets trafik på Östersjön 1959 bar namnet S/S Viking.

Namnet ska vara enkelt att uttala på alla språk, finska, svenska, tyska ... Helst så att det bara finns ett sätt att uttala det. Gustaf Eklund Ansvarig för utveckling­en av nya fartyget

 ?? FOTO: VIKING LINE ?? Fartyget kunde heta M/S Graciella. Det skulle kombinera alla namn hittills, föreslår en läsare.
FOTO: VIKING LINE Fartyget kunde heta M/S Graciella. Det skulle kombinera alla namn hittills, föreslår en läsare.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland