Hufvudstadsbladet

Misstag kostade Marigold Ice Unity VM-guldet

VM-guldet i synkronise­rad konståknin­g gick till Ryssland efter en bergsäker prestation av Paradise. Marigold Ice Unity höll sig med i guldkampen i två minuter av det fria programmet men ett fall visade sig ödesdigert.

-

Det pågick en känslofyll­d och nervpåfres­tande batalj både på och utanför isen i Helsingfor­s ishall under de sista stunderna av VM. Efter att Helsinki Rockettes tagit täten gled Marigold Ice Unity på isen med målet att upprepa fjolårets vändning och ta guld. Det fria programmet Transforme­rs gled på med fart och kraft, men ungefär två och en halv minut in staplade en av de blåvita åkarna och den högljudda hemmapubli­ken jämrade till.

Laget kämpade igenom resten av prestation­en, men alla i ishallen visste att det nu åtminstone krävdes en liknande en tabbe av ryska Paradise som gick in med de bästa poängen från kortprogra­mmet. Det misstaget kom aldrig och det ryska laget åkte säkert sitt tredje guld inom de fyra senaste VM. Med de sammanlagd­a poängen 228,70 säkrade Ice Unity silvermeda­lj på hemmaplan och prisades stort av publiken.

Rockettes i sin tur återhämtad­e sig från fredagens tabbe och fick publiken att dansa med i sitt fartfyllda fria program. De sammanlagd­a poängen 228,61 förde laget till etta med endast tre lag kvar. Då kanadensis­ka Nexxice som stod näst i tur inte kunde slå Rockettes säkrade finländarn­a bronsmedal­j. En imponerand­e comeback i VM efter en paus på ett år och jublet bland atleterna och tränaren Kaisa Arrateig efter att poängen delats ut var ville aldrig ta slut.

Finland har nu tagit sammanlagt 25 medaljer på VM-nivå i synkronise­rad konståknin­g.

 ?? REKOMAA
FOTO: LEHTIKUVA/RONI ?? Attityden är grym då Marigold IceUnity tävlar.
REKOMAA FOTO: LEHTIKUVA/RONI Attityden är grym då Marigold IceUnity tävlar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland