Hufvudstadsbladet

Jac Karlsson: ”Jag tror vi kan kämpa om guld”

BK-46 anmäler sig till guldstride­n för nästa säsong då storstjärn­an Jac Karlsson återvänder till Karisklubb­en.

- FILIP SAXéN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

Efter 12 säsonger utomlands väljer Jac Karlsson att återvända till Karis och BK-46. Karlsson spelade säsongerna 2007–10 i norska IL Runar innan han flyttade till Danmark där det blev spel i stentuffa danska ligan i MorsThy säsongerna 2010–15 och i TTH Holstebro 2015–19.

Den 33-åriga Karlsson är en spelmotor av internatio­nell klass och han kommer att vara ett enormt tillskott för både BK-46 och finländsk handboll.

Då en flytt hem till Finland blev aktuell var BK-46 inte den enda klubben som hörde av sig. Enligt HBL:s uppgifter var åtminstone Cocks intressera­t av att värva Karissonen. För Karlsson var BK-46 och Karis ändå det naturliga valet.

– Det är aktuellt med skolstart för vår son och både min frus och min familj finns i Karis och vi har precis fått klart vårt hus, säger Karlsson i ett pressmedde­lande.

– Rent sportsligt känns det att den satsning som gjorts i BK de senaste åren rätt och jag tror att vi igen ska kunna kämpa om guld som vi gjort tidigare.

Toppspelar­e har återvänt

Senast BK-46 vann guld var våren 2006 och då var Karlsson med i laget. BK-46 har under de senaste säsongerna lockat tillbaka flera av sina egna toppspelar­e till klubben. Andreas Rönnberg återvände för några säsonger och meddelade på onsdagen att hans karriär fortsätter åtminstone en säsong till.

– Jag har alltid gillat att spela med Andreas Rönnberg och han börjar bli gammal så man måste passa på så länge han ännu är med, säger Karlsson med glimten i ögat.

Också Oscar Kihlstedt, Robin Sjöman och Sebastian Säkkinen har återvänt till Karis vilket ger laget en enorm spetskompe­tens på nyckelposi­tionerna. Flera unga spelare har också utvecklats mycket och fått ansvar av tränaren Mikael Källman.

Den här säsongen har varit tung för Karislaget då både Kihlstedt och Rönnberg varit skadade och missat största delen av matcherna.

Med Karlsson tillbaka i laget, friska Rönnberg och Kihlstedt plus den stomme som BK nu har till sitt förfogande kommer nästa säsong att bli högintress­ant i Karis.

Då kvartsfina­lerna mot HIFK körde i gång på torsdagskv­ällen var det utan både KIhlstedt och Rönnberg. Det blev hemmaseger med 23–22 hemma i Karis.

I den andra semifinals­erien tog GrIFK en 27–25-hemmaseger över Sjundeå IF.

 ?? / JESPER SUNDSTRöM
FOTO: KSF MEDIA ARKIV ?? Jac Karlsson återvänder till BK-46 inför nästa säsong.
/ JESPER SUNDSTRöM FOTO: KSF MEDIA ARKIV Jac Karlsson återvänder till BK-46 inför nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland