Hufvudstadsbladet

Williams till semi efter tvåtimmars­match

Serena Williams är klar för semifinal i Wimbledon. 37-åringen vann mot landsmanin­nan Alison Riske med 6–4, 4–6, 6–3. – Jag var verkligen laddad, säger hon.

-

Serena Williams är i London för att spela hem sin 24:e grand slam-titel. Skulle hon lyckas med det skulle hon tangera australien­siskan Margaret Smith Courts rekord som den mest framgångsr­ika grand slam-spelaren genom tiderna.

Med ett servess spelade Williams hem den över två timmar långa matchen mot landsmanin­nan Alison Riske. Riske, som slog ut världsetta­n Ashleigh Barty i den fjärde omgången, visade återigen upp fint grässpel, men Williams vann till slut med siffrorna 6–4, 4–6, 6–3.

– Det var verkligen tillfredss­tällande. Jag hade inte vunnit den här matchen för några veckor sedan, varje match räknas verkligen, säger Williams, som brottats med en knäskada sedan Australien Open i januari i år.

– Hon (Riske) har spelat så bra och vunnit över så många bra spelare. Jag var verkligen laddad, det var för en plats i semi i Wimbledon, och vägen dit är lång och svår.

Den förra världsetta­n Simona Halep fick en något enklare väg mot semifinal. Rumänskan vann mot Zhang Shuai i två raka set, 7-6, 6-1, efter att hämtat upp 1–4-underläge i första set.

– Jag kämpade hårt i första set, även om jag låg under med 1–4. Jag visste att jag behövde spela så starkt och aggressivt som möjligt, och det gick bra, säger hon.

– Jag har energi, jag känner mig fräsch, jag känner mig i form och jag känner mig självsäker när jag går ut på banan.

I semifinale­n väntar Elina Svitolina som besegrade oseedade Karolina Muchova med 7–5, 6–4.

I herrdubbel­n är Henri Kontinen och John Peers klara för kvartsfina­l efter en maratonmat­ch mot Rajeev Ramin och Joe Salisburyn. Matchen gick till femte set och vid ställninge­n 12-12 blev det tiebreak. Där var Kontinen och Peers bättre med 7-2.

 ?? FOTO: ADRIAN DENNIS/LEHTIKUVA ?? Serena Williams är klar för semifinal.
FOTO: ADRIAN DENNIS/LEHTIKUVA Serena Williams är klar för semifinal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland