Hufvudstadsbladet

Leonardo: ”Uppenbart att Neymar vill lämna”

Neymar ryktas vara på väg tillbaka till Barcelona. Nu bekräftar Paris Saint-Germains sportchef att stjärnan vill lämna den franska mästarklub­ben. – Det är uppenbart för alla, säger Leonardo till Le Parisien.

-

Silly season är i full rullning och ryktenas man är återigen Neymar.

Under sommaren har det talats om en potentiell återkomst till Barcelona för Paris Saint-Germains brasilians­ke superstjär­na – och när det på måndagen blev känt att spelaren inte dök upp på Ligue 1-lagets samling tog ryktena ny fart.

Erbjudande­t måste passa

Nu kommentera­r PSG:s sportchef, Leonardo, Neymars situation och han utesluter inte att 27-åringens tid i det franska mästarlage­t snart kan vara historia.

– Neymar kan lämna PSG om det kommer ett erbjudande som passar alla. Men än så länge vet vi inte om någon vill köpa honom och i så fall till vilket pris, säger Leonardo till franska Le Parisien och fortsätter:

– Det är uppenbart för alla (att han vill lämna), men i fotboll kan du säga en sak i dag och en annan i morgon. Det är otroligt, men så är det.

Barcelonas president Josep Maria Bartomeu har tidigare sagt att Neymar vill återvända till den spanska mästarklub­ben men att PSG inte är sugna på att släppa honom.

Enligt brasilians­ka medier hävdar Neymars pappa att PSG visste om att spelaren inte skulle dyka upp på måndagens återsamlin­g sedan ett år tillbaka, eftersom han skulle arbeta med välgörenhe­t.

”Klubben beklagar situatione­n”

Trots det riskerar spelaren påföljder från sin arbetsgiva­re på grund av sin frånvaro.

”Klubben beklagar denna situation och kommer därför att vidta lämpliga åtgärder.” skrev PSG i ett uttalande.

Neymar har kontrakt med Paris Saint-Germain till och med juni 2022. När han lämnade Barcelona 2017 gjorde han det för rekordsumm­an 222 miljoner euro.

 ?? FOTO: JUAN MABROMATA/LEHTIKUVA ?? Neymar missade Copa América på grund av skada.
FOTO: JUAN MABROMATA/LEHTIKUVA Neymar missade Copa América på grund av skada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland