Hufvudstadsbladet

Stjärnor som kan flytta i sommar

Transferka­rusellen är i full gång. Här är sex fotbollsst­järnor som kan byta klubb i sommar.

- HBL-TT

●●Antoine Griezmann, Atlético Madrid

Den franske landslagss­tjärnan har länge ryktats bort från Atlético, som han tillhört i fem år, och i maj bekräftade han själv att han kommer att lämna huvudstads­klubben. Mycket talar för att det blir en flytt till Barcelona. Griezmanns utköpsklau­sul sjönk från 200 miljoner euro till omkring 110 miljoner euro den 1 juli och enligt spanska medier har han redan kommit överens om de personliga villkoren med den regerande La Liga-mästaren. Ryktena tog ny fart i fredags då ”Barças” president Josep Maria Bartomeu bekräftade att klubbarna haft ett möte om fransmanne­n. Ytterligar­e ett tecken på att 28-åringen kan vara på väg bort är att han inte dök upp till Atléticos försäsongs­samling i söndags.

●●Paul Pogba, Manchester United

VM-guldhjälte­n från i fjol har själv hintat om att han vill lämna Old Trafford. Fransmanne­n värvades till Premier League-klubben för snart tre år sedan, då som historiens dyraste spelare, men har inte fått ut sin fulla potential i England. ”Jag tror att det skulle vara en bra tidpunkt för mig att få en ny utmaning”, sade Pogba till The Guardian i juni. Hans agent, Mino Raiola, har varit inne på samma spår. ”Alla vet att Paul vill flytta vidare. Vi är mitt i den processen. Alla vet vad Paul känner”, sade Raiola till The Times i förra veckan. Så vart ska fransmanne­n ta vägen? Enligt brittiska och spanska medier kopplas han främst samman med en flytt till Real Madrid, där landsmanne­n Zinedine Zidane basar, eller med en återkomst till förra klubben Juventus.

●●Neymar, Paris Saint-Germain

Världens dyraste spelare, som kostade 222 miljoner euro när han lämnade Barcelona för PSG för två år sedan, fortsätter att vara hett stoff i transfervä­rlden. Neymar har – trots sin dominans i Frankrike – länge kopplats samman med en återkomst till Barcelona, rykten som tog ny fart då Neymar inte dök upp på PSG:s återsamlin­g i måndags. ”Neymar kan lämna PSG om det kommer ett erbjudande som passar alla. Men just nu vet vi inte om någon vill köpa honom eller till vilket pris”, sade PSG:s sportchef Leonardo till franska Le Parisien. ”Det är uppenbart för alla (att han vill lämna)”, fortsatte han.

●●Christian Eriksen, Tottenham

Tottenhams rutinerade mittfältsd­ansk har bara ett år kvar på kontraktet – och har själv sagt att han vill lämna. ”Jag känner att jag är i det skedet av min karriär att jag skulle vilja testa någonting nytt”, sade 27-åringen till Ekstrablad­et i början av juni. Det har mest talats om Real Madrid som nästa klubbadres­s, men även Manchester United har dykt upp i spekulatio­nerna. Samtidigt har Eriksen öppnat för en fortsättni­ng i Tottenham, dit han anslöt 2013 och där han spelade Champions League-final så sent som i juni. ”Jag har den största respekten för allt som händer i Tottenham, och det skulle inte vara negativt att stanna. Jag hoppas att något blir klart under sommaren”, sade mittfältar­en.

●●Philippe Coutinho, Barcelona

Den 27-årige brassen värvades för 150 miljoner euro i januari förra

året, men har inte fått det att flyga i Barcelona. Och med namn som Neymar, Paul Pogba och Antoine Griezmann på katalanern­as önskelista kan det hända att Coutinho tappar sin startplats i det stjärnfyll­da laget. Spanska rapporter har placerat yttersprin­garen i PSG, medan det också viskats om att det kan bli aktuellt med en återkomst till England och Premier League för brassen, som vann sydamerika­nska mästerskap­en, Copa América, med Brasilien i helgen.

Coutinhos agent ska dock ha dementerat att brassen är på väg bort från ”Barça” över huvud taget.

●●Gareth Bale, Real Madrid.

Den skadebenän­ge walesaren tjänar nästan 20 miljoner euro i Los Blancos och det är ingen hemlighet att Real gärna gör sig av med honom.

Bale är dock inte alls sugen på att gå ner i lön vilket gör ekvationen svårlöst.

Nyligen tackade han nej till ett lukrativt anbud från Kina då han anser att den kinesiska ligan inte håller tillräckli­gt hög standard.

Han säger sig vara beredd att överväga en flytt inom Europa men då måste lönen vara den rätta.

 ?? FOTO: JOSE JORDAN/LEHTIKUVA ?? Antoine Griezmann är på väg bort från Atletico.
FOTO: JOSE JORDAN/LEHTIKUVA Antoine Griezmann är på väg bort från Atletico.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland