Hufvudstadsbladet

Williams mot Halep i Wimbledonf­inalen

Serena Williams är klar för final i Wimbledon. Nu jagar amerikansk­an sin 24:e grand slam-titel och en tangering av Margaret Smith Courts rekord.

-

Serena Williams semifinal i den anrika grästurner­ingen Wimbledon mot Barbora Strycova var ett riktigt styrkebesk­ed. Williams vann enkelt i två raka set 6–1, 6–2.

Skulle hon lyckas vinna finalen innebär det att hon tangerar australien­siskan Margaret Smith Courts rekord som den mest framgångsr­ika grand slam-spelaren genom tiderna.

Då måste Williams vinna över Simona Halep, som är klar för sin första Wimbledonf­inal – och hon är också den första rumänska kvinnan att lyckas med detsamma.

27-åringen vann semifinale­n i två raka set (6–1, 6–3) mot Elina Svitolina, Ukraina.

Vägen till final var inte särskilt hård för Halep, men hårdare än vad siffrorna visar. Första set tog nämligen 45 minuter, varav de två första gamen tog hela 20 minuter. Totalt tog semifinale­n en timme och 13 minuter.

– Det var inte så lätt som poängen visar. Alla set var långa och jag kämpade hårt. Jag spelade med rätt taktik och var stark mentalt och fysiskt, säger Halep i segerinter­vjun på planen efter matchen.

Den förra världsetta­n har tidigare brottats med nervositet och negativa tankar, och har haft svårt att knyta ihop säcken när det ska avgöras i viktiga matcher. Något som hon har jobbat med, och som gett resultat.

– Jag försöker vara positiv och ger inte längre upp. Jag vill vara den bästa versionen av mig själv och vinna varje match, säger hon.

 ?? FOTO: WILL OLIVER / AFP / LEHTIKUVA ?? Simona Halep är klar för sin första Wimbledonf­inal.
FOTO: WILL OLIVER / AFP / LEHTIKUVA Simona Halep är klar för sin första Wimbledonf­inal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland