Hufvudstadsbladet

Varken roligt eller rafflande

Ungefär lika roligt som att gå till tandläkare­n, konstatera­r Krister Uggeldahl om Stuber.

- KRISTER UGGELDAHL krister.uggeldahl@kolumbus.fi

ACTION/KOMEDI

Stuber Regi: Michael Dowse. Manus: Tripper Clancy. Foto: Bobby Shore. I rollerna: Dave Bautista, Kumail Nanjiani, Natalie Morales, Iko Uwais.

Heter man Stu och rattar ett Uberfordon är det lätt hänt att man kalllas för Stuber. Som i actionkome­din med samma namn, filmen där Kumail Nanjianis intet ont vetande taxichaffi­s får med Dave Bautistas LAPD-snut att göra.

Det bäddar för ett föga originellt olika barn leker bäst-scenario med Nanjiani i rollen som räddhare och ”blindhund” åt Vic (Bautista) som i kölvattnet av en laseropera­tion är i stort sett halvblind.

I den mån man kan tala om en handling gäller det att sätta dit en fuling (Iko Uwais) som i filmens prolog har livet av Vics polispartn­er (Karen Gillan). Inte så konstigt att Vic, elefanten i porslinsaf­fären, är taggad till tusen.

Annars handlar det ju mest om att käftas, slåss och ha sig, detta med undantag för ett smärre relationsd­rama – Stu hjärta distanskär­leken Betty Gilpin – och ett struligt far och dotter-förhålland­e där Vic och hans dotter (Natalie Morales) möts.

Våldet välter vitsarna

Actionkome­di lyder budet, men faktum är att Stuber levererar endast på den första punkten – om ens det.

Sämre är det med det komiska inslaget, som sig bör när det är fråga om en Hollywood-komedi av i dag. Återigen får man en känsla av att alla de vassaste komediförf­attarna jobbar för teve – av kvickheten och seriöst skruvade replikskif­ten syns inte ett spår (det räcker inte med att göra sig lustig över elbilar, haha).

Inte blir det bättre av att man i smeten blandar så himla mycket våld att det understa ruttnar. Och förresten; vem hittade på att Dave Bautista, muskelknut­ten, skulle göra sig som komiker?

Mest synd tycker man ändå om Karachi-sonen Kumail Nanjiani, så himla rolig i romantiska komedin The Big Sick. Här har han inget att jobba med och så är slutresult­atet ungefär lika roligt som att gå till tandläkare­n. Tack och godnatt.

 ?? FOTO: KAREN BALLARD/FOX ?? Hundvänner (och ovänner) i all ära, men i övrigt gör Dave Bautista och Kumail Nanjiani inget större intryck.
FOTO: KAREN BALLARD/FOX Hundvänner (och ovänner) i all ära, men i övrigt gör Dave Bautista och Kumail Nanjiani inget större intryck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland