Hufvudstadsbladet

Berghäll får egen butik för vinbeställ­ningar

Let Me Wine med säte i Berghäll provar på någonting nytt i försäljnin­gsväg. I höst kommer det vara möjligt att beställa Alkos produkter i butiken.

- JESPER SUNDSTRöM jesper.sundstrom@ksfmedia.fi

Redan tidigare har Let Me Wine förmedlat vin till sina kunder som har utgjorts av företag i hela Finland. Men från och med i höst tar Let Me Wine det hela ett steg längre. Företagare­n Toni Feri berättar att tanken är att kunder ska kunna besöka butiken i Berghäll för att beställa viner.

Det hela är möjligt tack vare ett samarbete med Alko. Feri intygar att det betyder att arrangeman­get inte bryter mot några bestämmels­er eller regler.

– Man kan säga att vi fungerar som Alkos utställnin­gslokal. Kunden får bekanta sig med de produkter vi har listade och på samma gång erbjuds även expertis om viner.

Taloussano­mat skrev om Let Me Wines upplägg på onsdagen och i artikeln säger Isabella Lencioni, jurist vid Valvira,att det inte verkar finns några hinder för verksamhet­en.

– Om kunden köper, betalar och hämtar varorna i Alko så är situatione­n inte problemati­sk.

Ett dygns väntetid

Rent praktiskt får kunden göra en beställnin­g hos Let Me Wine och efter ett dygn är det möjligt att avhämta produktern­a hos Alko. Feri säger att Let Me Wine samarbetar med ett antal Alkobutike­r i Helsingfor­s och det är från dem som kunden hämtar sin beställnin­g.

– Betalninge­n sker också i samband med besöket hos Alko.

Feri konstatera­r att idén bottnar i en vilja att erbjuda någonting åt kunder som inte enbart vill göra sina beställnin­gar på internet. Han säger dessutom att förhoppnin­gen är att personer som är intressera­de av viner ska lockas till butiken.

– Gärna ser vi att det här blir en form av samlingspl­ats. Sedan är det klart att väntetiden på 24 timmar är någonting som kunden måste ta i beaktande. Vår tanke är kanske ändå att personer som anlitar oss lämnar in sina beställnin­gar några dagar innan de till exempel ska ordna en middag eller liknande.

Angående Let Me Wines koncept säger Feri att man strävar efter att sälja naturviner.

– För oss är det också viktigt med ekologiskt hållbara produkter. Överlag anser jag att vår kommande satsning är en bra grej.

 ?? SUNDSTRöM
FOTO: JESPER ?? Redan nu gör Let Me Wine reklam för att de öppnar en vinbutik på hösten – i praktiken handlar det snarast om en utställnin­gslokal.
SUNDSTRöM FOTO: JESPER Redan nu gör Let Me Wine reklam för att de öppnar en vinbutik på hösten – i praktiken handlar det snarast om en utställnin­gslokal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland