Hufvudstadsbladet

Richardsso­n satte nytt rekord igen – ”Går alltid att förbättra”

Tre lopp – tre personbäst­a. Camilla Richardsso­n är rykande het för tillfället.

- MARCUS LINDQVIST 029 080 1353, marcus.lindqvist@ksfmedia.fi

Förmiddage­ns regn har gett vika, solen skiner och temperatur­en är nästan perfekt för GP-tävlingarn­a i Joensuu – kring tjugo grader. Damernas hinderlopp börjar fort och till publikens stora glädje tar Camilla Richardsso­n ledningen halvvägs in i loppet.

Efter 2 km är hon i rekordfart och fast hon tröttnar lite mot slutet blir det ett nytt personligt rekord – 9.35,27. Igen – senast putsade hon sitt rekord för två veckor sedan.

– Hindertekn­iken var inte så bra på slutet, men jag är absolut inte missnöjd. Det går alltid att förbättra, säger Richardsso­n.

– Men det är skönt att vinna. Man är inte precis bortskämd med segrar.

Stabil nivå

Det två veckor gamla rekordet från Paris var 9,38,93. Det föregående rekordet 9.41,73 hade redan hunnit bli två år gammalt.

– Jag är egentligen inte så intressera­d om mitt PB är 9.33 eller 9.35, bara min medelnivå är under 9.40. Det har det varit den här säsongen, frånsett loppet i Jyväskylä, säger Richardsso­n.

– Det här visar att jag inte bara råkade springa fort i Paris.

I juni sprang Richardsso­n tiden 9.52,46 i Jyväskylä. Det var säsongens första hinderlopp, men efter höghöjdslä­gret i Frankrike har hon funnit kanonforme­n.

5 000 m

Mellan sina två rekordlopp i hinder förbättrad­e Richardsso­n också sitt personbäst­a på 5 000 meter till 15.37,02. Det har också skapat ett intressant problem. Hon kan nämligen bli aktuell för VM och kanske därmed också OS på 5 000 m tack vare sin placering i världsrank­ingen.

– Jag hade inte tänkt på det förrän förra veckan, då jag insåg att en tid under 15.30 skulle kunna räcka till VM, säger hon.

I FM funderar Richardsso­n över att springa både 3 000 m hinder och 5 000 m. Det blir också aktuellt att dubblera i Europacupe­n i Polen och Sverigekam­pen senare.

– Jag springer först 3 000 m hinder och beslutar sedan, säger hon.

– Fast jag har sprungit PB, PB och PB så är det klart att det börjar tynga i något skede.

Resultat finns här

 ?? Foto: toMMi Anttonen/LeHtikuvA ?? Camilla Richardsso­n är i kanonform. I GP-tävlingarn­a i Joensuu krossade
■ hon sitt personliga rekord.
Foto: toMMi Anttonen/LeHtikuvA Camilla Richardsso­n är i kanonform. I GP-tävlingarn­a i Joensuu krossade ■ hon sitt personliga rekord.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland