Hufvudstadsbladet

HJK spelade oavgjort mot VPS

VPS överraskad­e HJK i Helsingfor­s då matchen slutade 1-1.

- LOTTA LINDHOLM sport@hbl.fi

HJK spelade svagt och hade svårighete­r med att få bollen i mål. Varken spelarna eller tränaren kan vara nöjda med slutresult­atet mot VPS.

– Uselt! Vi gjorde sådana misstag som helt enkelt inte får ske, säger HJK:s tränare Toni Koskela.

– Vi måste tänka på att vi måste vara farliga och skapa nya målchanser. Vi måste också se till att vi inte slösar bort målchanser­na som i dag, fortsätter han.

HJK var det starkare laget under matchen, men VPS gav inte upp. Helsingfor­slaget hade sina chanser att göra mål redan under första halvleken, med sex hörnor och en frispark från bra läge, men VPS hårda arbete belönades då Alain Ebwelle gjorde mål på en straff på stopptid.

– Det här är en stor besvikelse. Vi var ute efter en seger, men matchen var svår, säger HJK-anfallaren Tim Väyrynen.

Hemmalaget imponerade inte under första halvleken då avgörande passningar och skott mot mål oftast misslyckad­es. Första halvleken saknade ändå inte drama. Både HJK och VPS fick ett gult kort var och Vasalaget var tvunget att byta Martti Haukioja mot Eero-Matti Auvinen på grund av att Haukioja skadade sig.

HJK var klart piggare i början av andra halvleken. Direkt från början styrdes spelet mot VPS mål och under 54:e spelminute­n lyckades Tim Väyrynen äntligen nicka bollen i mål efter en fint spelad hörna. Det var nyförvärve­t Väyrynens första mål i HJK-tröjan.

Båda lagen hade bra lägen för ytterligar­e mål, men ingen lyckades få bollen förbi målvaktern­a. HJK var nära att avgöra matchen under de sista minuterna, men målvakten Martin Kompalla var stark i VPSmålet. – Vi fick ändå ett mål under andra halvleken och därmed fick vi åtminstone en poäng. Vi hade nog ett par målchanser, men VPS försvarade bra och kämpade massor, säger Väyrynen.

Stort poäng för VPS

VPS jagade sin första ligaseger för säsongen och lyckades ta en poäng med sig från Tölö fotbollsst­adion. Slutresult­atet 1-1 är värdefullt för Va

❞ Det här är en stor besvikelse. Vi var ute efter en vinst. Tim Väyrynen

salaget, som ligger sist i ligan. VPS bröt sin sorgliga statistik mot HJK: det här var första gången sedan 2013 som laget fick med sig en poäng från Helsingfor­s. Även om slutresult­atet 1-1 mot HJK är bra tycker försvarare­n Jesper Engström att VPS hade chansen att vinna.

– HJK borta är alltid svåra matcher. Lite synd att vi hade ledningen vid halvtid och släppte in ett kvittering­smål ganska snabbt där, säger han.

– Ändå hade vi bra chanser där på slutet genom kontringar och skulle ha kunnat göra mål, men överlag är detta ett bra resultat, fortsätter Engström

?? FOTO: MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA ?? Tim Väyrynen nickade in 1-1 målet mot VPS.