Hufvudstadsbladet

Tre ställen där du kan sälja dina saker gratis

Vill du bli av med dina gamla kläder och tjäna en slant? Eller kanske du känner för att gå runt i solen? Då är sommarens söndagslop­pmarknader något för dig.

- BELéN WECKSTRöM

I Helsingfor­s är loppmarkna­der väldigt populära. Till de kändaste hör kedjorna Uff och Fida, men man kan stöta på mindre loppmarkna­der och secondhand-affärer i så gott som varje stadsdel. Under sommarmåna­derna dyker utomhuslop­pmarknader upp titt som tätt. HBL listar några utomhuslop­pmarknader i Helsingfor­strakten som äger rum varje söndag under sommaren – och är gratis.

Restaurang Stansviks loppmarkna­d

Restaurang­en Stansvik på Degerö håller loppmarkna­d i det närliggand­e parkområde­t söndagar mellan klockan 11 och 15. Det är gratis att sälja, men man ska ta med egna bord och eventuella klädstånga­r. För att komma dit kan du ta buss 88 från Hertonäs eller båten m/s Lotta från Salutorget. Den sista loppmarkna­den

hålls söndagen den 4 augusti.

Loppmarkna­d på Aleksis Kivis gata

Varje sommarsönd­ag samlas människor i Dallapépar­ken för att köpa och sälja saker. Loppmarkna­den har snabbt blivit en av de populärast­e loppmarkna­derna i Berghäll. Det är gratis att sälja, så länge man städar upp efter sig. Loppmarkna­den börjar 11-tiden och ingen egentlig sluttid. Det lönar sig att vara på plats ganska tidigt om man vill fynda något! För att komma dit kan du ta metron till Sörnäs. Den sista loppmarkna­den hålls söndagen den 29 september.

Köp och sälj i Dickursby

I Biblioteks­parken och Dickursby torg i Dickursby hålls en gratis loppmarkna­d varje söndag fram till den 25 augusti. Det är gratis för alla att sälja, så länge man tar med sig sina osålda saker hem. Loppmarkna­den hålls klockan 10–17. Om du vill ta bilen finns det gratis parkering, annars kan du lätt ta dig dit med tåg.

 ?? FOTO: VESA MOILANEN/LEHTIKUVA ?? Loppmarkna­den i Dallapépar­ken är en av de mest populära i Helsingfor­s.
■
FOTO: VESA MOILANEN/LEHTIKUVA Loppmarkna­den i Dallapépar­ken är en av de mest populära i Helsingfor­s. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland