Hufvudstadsbladet

Angelico sjunger på Skansen i kväll

Han är nervös fast på ett bra sätt. För den norske operasånga­ren Adrian Angelico är Allsång på Skansen riktigt stort. – Jag är sjukt taggad på att sjunga här, säger han.

- JON LINDHE/TT kultur@hbl.fi

Adrian Angelico är mezzosopra­n och har uppträtt på operascene­r i London, Stockholm och Oslo. När han på tisdag gästar Allsång på Skansen är sångformen given.

– Jag ska sjunga opera och så ska jag ta en liten allsång på svenska. Så det blir min debut på svenska. Det blir väldigt spännande, säger Adrian Angelico.

Trots att han har stått på scen sedan unga år är han nervös inför framträdan­det i Stockholm.

– Det här med att sjunga på Skansen är så stort. Så jag är väldigt spänd, men på ett bra sätt. Jag ser fram emot det, säger han.

Adrian Angelico föddes i Tromsø i Nordnorge som Angelica Voje, utbildade sig till operasånga­re vid Royal College i London och senare på operastudi­on i Zürich. För några år sedan bestämde han sig för att göra en könskorrig­ering och våren 2018 debuterade Adrian Angelico som Octavian i Richard Strauss Rosenkaval­jeren på Kungliga Operan i Stockholm.

Men nu är det en annan scen som gäller, en plats han är välbekant med.

– Allsång på Skansen sänds även på NRK. Alla i Norge vet vad Allsång på Skansen är, det är därför det är så stort för mig som norrman att få komma hit, säger Adrian Angelico.

Vilken låt ur allsångshä­ftet det blir håller han dock för sig själv tills det är dags. Men det blir inte opera.

– Jag började sjunga i ett Abba-coverband och har sjungit vanligt också. Så jag tänkte att jag skulle vara lite snäll mot publiken. Allsång på Skansen sänds i SVT1 och Yle TV1 på tisdag klockan 21.

 ?? DANIELSSON/SVT
FOTO: JANNE ?? Adrian Angelico har länge varit ett fan av Allsång på Skansen.
■
DANIELSSON/SVT FOTO: JANNE Adrian Angelico har länge varit ett fan av Allsång på Skansen. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland