Hufvudstadsbladet

Buu-klubben och Babblarna bjuder på liveshow

Den svenska musikalsho­wen Babblarna kommer tillsamman­s med Buu-klubben att underhålla barnfamilj­er under stadsfesti­valen Punkten. Föreställn­ingen ordnas på Medborgart­orget i Helsingfor­s den 1–3 augusti.

- BeléN WecKstRÖm

Babblarna blev en del av Svenska Yles Piki-buu, program för barn under tre år, i början av året och har sedan dess blivit väldigt omtyckt.

Figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo hjälper barn i deras språkliga utveckling och underhålle­r dem samtidigt. Babblarna finns som film, musik, böcker och musikal.

Musikalsho­wen som framförs på fredag är deras andra musikal, Babblarna Andra Musikalen – Bibbel Babbel Bubbel. Babblarnas första musikal hade 431 föreställn­ingar.

Lisa Gerkman, som är en av Buu-ledarna, berättar att showen är interaktiv.

– Den är barnvänlig och lätt att följa med. Trots att Babblarna är till för de minsta passar showen också för äldre barn, säger hon.

På Babblarnas hemsida utlovas en färgglad och rolig föreställn­ing med språklek och svängig musik. Bland deras populärast­e sånger kan nämnas Stompalång Tut Pling Sång, Första Låten och Babblarnas vaggvisa.

Buu-klubben är med

Det är inte bara Babblarna som uppträder – innan musikalen börjar står Buu-klubbens programled­are på scen tillsamman­s med Buu-stämpeln och Piki-buu. Lisa Gerkman vill inte avslöja för mycket, men säger att det kommer finnas dans och att publiken får hjälpa Buu-klubben med ett klurigt uppdrag.

– Vi brukar turnera om vintrarna, men det här är något nytt, säger hon.

Efter programmet har man chansen att träffa Buu-klubben.

– Jag hoppas att alla kommer till medborgart­orget på fredag, säger programled­aren Lisa Gerkman.

– Det är alltid roligt att träffa sin publik!

Liveshowen äger rum fredagen den 3 augusti klockan 9.15 på Medborgart­orgets huvudscen. Allting går på svenska och det är gratis för alla.

 ?? Foto: AnjA CALLiuS/PreSSBiLD ?? – Trots att musikalsho­wen Babblarna är till för de minsta passar showen också för äldre barn,
■ säger Lisa Gerkman som är en av Buu-ledarna.
Foto: AnjA CALLiuS/PreSSBiLD – Trots att musikalsho­wen Babblarna är till för de minsta passar showen också för äldre barn, ■ säger Lisa Gerkman som är en av Buu-ledarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland