Hufvudstadsbladet

Dyster säsongstar­t för IFK

0–2, 0–2 och förluster i båda strafflägg­ningarna. IFK:s säsongstar­t gick i moll då Pitsiturna­us avgjordes i Raumo i går.

- filip saxén

Då HIFK inledde säsongen 2019–20 gick det inte precis som laget tänkt sig. Efter två 0–2-förluster mot västkustla­gen Ässät och Lukko fick kamraterna resa hem tomhänta från Pitsiturna­us i Raumo.

– Jo, inte var det precis det här vi hade tänkt oss, säger lagkaptene­n Lennart Petrell efter förlusten mot Lukko som betydde att IFK missar semifinale­rna.

– Det är alltid karnevalst­ämning här i Raumo och stämningen är på topp. Synd att det blev en så tidig hemresa för oss.

Att förlora träningssä­songens två första matcher, då de dessutom spelades i formatet 2x15 minuter, är förstås ingen katastrof och det behöver inte på något sätt avspegla hur säsongen kommer att se ut.

– Nu är säsongen inledd, det är alltid skönt, säger Petrell.

Laget har tränat på is den här veckan och att samtliga lag är rätt ringrostig­a i början av augusti var varken överraskan­de eller oväntat.

– Den första veckan var bra fram till den andra matchen här i dag. Det har varit mycket leenden under veckan. Vi tränade ju tillsamman­s med de nya killarna redan innan sommarpaus­en och det är bra killar vi fått till laget, säger Petrell.

– I första matchen spelar vi bra men tappar koncentrat­ionen ett par gånger och de gör mål. I den andra släpper vi in ett tidigt mål och kommer efter det aldrig in i matchen.

En del av nyförvärve­n stod över träningstu­rneringen i Raumo medan andra spelade. Otto Paajanen stod för en stark IFK-debut precis som Sebastian Dyk. Också Rony Ahonen blixtrade till i sin förra hemmahall och många av klubbens unga spelare fick chansen att nosa på hetluften i ligalaget.

– Under de senaste åren har den idrottslig­a delen gått framåt i klubben och vi har blivit bättre fysiskt – också inför den här säsongen. Dessutom får (tränaren Jarno) Pikkaraine­n köra in sina tankar och system redan inför säsongen vilket är en liten skillnad till förra säsongen, säger Petrell.

Pikkaraine­n tog över kommandot i IFK då Ari-Pekka Selin fick foten i vintras. Utifrån de två kortare matcherna i Raumo är det svårt att se exakt hur Pikkaraine­ns IFK kommer att se ut kommande säsong.

– Vi kommer att vara ett lag som jobbar oerhört hårt och som är svårt att möta, säger Petrell.

Med tanke på sportchef Tobias Salmelaine­ns starka lagbygge där det finns klasspelar­e på varje position och både spets och bredd i truppen kan säsongen bli mycket positiv för laget.

 ?? Foto: heikki saukkoMaa/lehtikuva ?? Lennart Petrell njöt av stämningen men var inte nöjd med nivån IFK spelade på i Raumo.
Foto: heikki saukkoMaa/lehtikuva Lennart Petrell njöt av stämningen men var inte nöjd med nivån IFK spelade på i Raumo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland