Hufvudstadsbladet

Ny stormatch i USA nästa för världsmäst­aren Wahlström?

Eva Wahlström behöll sin VM-titel efter märkligt domslut. Den 38-åriga världsmäst­arens proffsfaci­t omfattar nu 22 segrar, en förlust och två oavgjorda.

- HBL

Eva Wahlström försvarade VMtitel i superfjäde­rvikt framgångsr­ikt för femte gången i Las Vegas. Men någon seger blev det inte. Matchen mot amerikansk­a Ronica Jeffrey delade grovt domarnas åsikter. En domare tyckte Jeffrey vann varje rond, den andra såg Wahlström vinna sex ronder medan den tredje ansåg att boxarna knep fem ronder var.

Därmed slutade matchen oavgjord och Wahlström behåller WBCförbund­ets VM-titel med domarpoäng­en 90–100, 96–94, 95–95.

– Jag vet inte vad det var för match som den där ena domaren tittade på. Det var ganska galet, säger Wahlström åt MTV Urheilu om domarpoäng­en som gick i hemmaboxar­ens favör.

– Att jag i USA får oavgjort mot en jänkare med fyra jänkardoma­re är en helt otroligt tuff prestation.

Jeffrey lyckades rubba Wahlström som medger att hon inte förmådde ge allt vad hon hade.

– Det var inte den bästa matchen. Jag boxades väldigt, väldigt bra men började spänna då matchen började. Spänningen kändes i benen och jag höll inte fast i min matchplan, berättar Wahlström.

– Jag ville slå och fortsätta anfalla men benen ville inte.

Möter obesegrad amerikan?

Trots att matchen inte var perfekt så får Wahlström fortfarand­e kalla sig världsmäst­are. Dörrarna är med andra ord vidöppna för en ny stor match i Nordamerik­a. Wahlström berättar för MTV Urheilu att hon redan har en ny motståndar­e i kikaren.

– Vi har infört diskussion­er med Mikaela Mayer. Men inget är underteckn­at då jag förstås inte visste hur det går i den här matchen, säger Wahlström.

Mayer är en 29-årig lovande amerikan som hittills vunnit samtliga elva proffsmatc­her, fyra på knockout. På meritlista­n finns bland annat en seger över Yareli Larios: boxaren som Wahlström ursprungli­gen skulle möta i Las Vegas.

Mayer är tvåa på ansedda Boxrecs rankningsl­ista, Wahlström är trea. IBF-förbundets världsmäst­are Maiva Hamadouche toppar listan i superfjäde­rvikt.

 ?? FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA ?? Eva Wahlström försvarade WBC-förbundets VM-titel i superfjäde­rvikt för femte gången.
FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA Eva Wahlström försvarade WBC-förbundets VM-titel i superfjäde­rvikt för femte gången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland