Hufvudstadsbladet

Barty tappar topprankni­ngen efter förlusten i Kanada

Ashleigh Barty tappar sin plats som tennisens bästa kvinna efter veckans förlust i Kanada. Ny världsetta vid nästa rankning är i stället Naomi Osaka eller Karolina Pliskova som båda är vidare till den tredje omgången i WTA-turneringe­n i Toronto.

- HBL-TT-REUTERS-AFP

Det blev drygt sex veckor som tennisens högst rankade spelare på damsidan för Ashleigh Barty.

Men under veckans WTA-turnering i Toronto, Kanada, står det klart att antingen japanskan Naomi Osaka eller Karolina Pliskova, Tjeckien, kommer att ta över som världens bästa kvinnliga tennisspel­are på WTA:s rankningsl­ista.

Båda är vidare till turneringe­ns tredje omgång.

Den 23-åriga australisk­an kraschade däremot ur tidigare i veckan mot den 29-rankade amerikansk­an Sofia Kenin.

– Jag var inte där i dag. Stundtals gjorde jag stora misstag vilket inte är något jag är van vid eller bekväm med, sade hon efter förlusten.

Förlust i Wimbledon

Barty tog över som världens bästa kvinnliga tennisspel­are i slutet av juni efter segrar i både grand slamturner­ingen Franska mästerskap­en och WTA-turneringe­n i Birmingham, Storbritan­nien – men förlorade därefter överraskan­de i Wimbledons fjärde omgång mot 37-rankade amerikansk­an Alison Riske.

Ashleigh Barty är trots två tunga uttåg i rad säker på att hon kan få ordning på sitt spel inför nästa grand slam-turnering US Open, som drar igång i slutet av augusti.

– Det är inte panikläge. Det var min första match på hardcourt på väldigt länge, sade hon.

Williams vidare

Där kan hon få hård konkurrens av en annan före detta världsetta: Serena Williams. Amerikansk­an förlorade Wimbledonf­inalen i juli, men i Williams första match sedan dess slog hon bekvämt Elise Mertens, Belgien och avancerade även hon till den tredje omgången i Toronto.

– Det känns bra. Det är definitivt annorlunda då jag inte har spelat jätte mycket på hardcourt i år, men det är skönt att vara tillbaka, sade hon.

Serena Williams fick början av året spolierad på grund av skador, men är nu tillbaka och siktar i US Open på sin 24:e grand slam-titel.

 ?? FOTO: GLYN
KIRK /AFP/LEHTIKUVA ?? Ashleigh Barty efter förlusten i Toronto: ”Det är inte panikläge”.
FOTO: GLYN KIRK /AFP/LEHTIKUVA Ashleigh Barty efter förlusten i Toronto: ”Det är inte panikläge”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland