Hufvudstadsbladet

Finland fortsätter jaga OS-plats

Med en seger över Argentina skulle Finlands herrlandsl­ag i volleyboll potentiell­t ha kunnat säkra en biljett till OS i Tokyo.

-

Efter en inledande förlust mot Kina i fredags stod det klart att Finland behövde två segrar för att ha möjlighet att vinna kvalturner­ingen där också Argentina och Kanada spelar.

Så blev det inte då Argentina i går visade sig för starkt och slog Finland med 3–1 i set.

Förhandsfa­voriten i turneringe­n, Argentina, rev loss från Finland omedelbart i början av matchen och det blåvita landslaget kunde inte återhämta sig. Det andra setet ledde Finland med två poäng, men sydamerika­nerna kämpade sig förbi.

Slutet på matchen blev jämn då Finland överraskad­e och tog hem det tredje setet med 25–21. I det fjärde kämpade man med nyfunnnen vilja och vägrade ge upp, men även om Finland som bäst ledde med 21–18 lyckades Argentina åter vända setet och tog därmed hem matchen.

– Detta var sommarens bästa match av oss. Självklart ligger fokus på att vi förlorade igen, men vi föll mot ett mycket tufft lag. Vi utmanade dem fint som ett lag, kommentera­r landslagst­ränaren Joel Banks på Volleyboll­förbundets hemsida.

Finland möter Kanada i dag i turneringe­ns avslutande match. Turnerings­segraren belönas med en biljett till OS i Tokyo, men i och med två förluster har Finland inga teoretiska möjlighete­r längre och därmed spelas matchen utan större insats.

Jakten om OS-plats fortsätter i januari då landslaget deltar i en åtta nationers turnering i Tyskland.

 ?? FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA ?? Landslaget­s tränare Joel Banks prisade sin trupp efter förlusten mot Argentina.
FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA Landslaget­s tränare Joel Banks prisade sin trupp efter förlusten mot Argentina.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland