Hufvudstadsbladet

Starka lopp av de finska damlöparna

Både Sara Kuivisto och Nathalie Blomqvist stod för nya personbäst­an under den andra dagen av lag-EM i Polen.

-

Borgåbördi­ga Sara Kuivisto löpte viktiga nationspoä­ng åt Finland i lagEM i Polen då hon tog en fjärdeplat­s på 800 meter. Tiden 2.01,85 var dessutom ett nytt personbäst­a för Kuivisto och nu ligger hon på femte plats i den finska statistike­n genom tiderna. Tuuli Merikoskis nationsrek­ord 2.00,59 är från år 1991 och för att kvala till VM i Doha borde Kuivisto komma under 2.00,60.

– Löpningen gick otroligt enkelt. Det kändes som om jag inte fick någon mjölksyra över huvud taget. Jag kunde ha inlett slutspurte­n lite tidigare, men rusningen var stor och det är svårt att komma förbi i slutet, kommentera­r Kuivisto till Yle.

Också Camilla Richardsso­n stod för en fin prestation då hon på 3000 meters hinderlöpn­ing i stil med Kuivisto kom på fjärde plats. Med tiden 9.42,97 var Richardsso­n åtta sekunder sämre än segraren, tyska GesaFelici­tas Krause.

Rekordfart höll även Nathalie Blomqvist som på 3000 meters loppet satte nytt personligt rekord med tiden 9.19,65, som räckte till en sjunde plats.

I herrarnas längdhopp satte den sjätteplac­erade Kristian Pulli nytt säsongsbäs­ta med att hoppa 7,91. Oskari Mörö i sin tur fick inte det bästa ur sig i finalen på 400 meter häck och slutresult­atet var en sjunde plats med tiden 50,22.

Trestegsho­pparen Kristiina Mäkela platsade femma i den högklassig­a finalen som vanns av grekiska Paraskevi Papachrist­ou.

Lag-EM i Polen fortsätter i dag med den avslutande dagen. I skrivande stund, då några finaler fortfarand­e återstår av gårkvällen­s tävlingar, ligger Finland nästsist av de tolv deltagande nationerna. Finland har 96,50 poäng efter 19 grenar av totalt 40.

De fem sämsta nationerna i Superligan degraderas till en lägre nivå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland