Hufvudstadsbladet

Gammal dynamit exploderad­e i Åggelby

-

Spårjokern­s byggare överraskad­es i går på förmiddage­n av en explosion på Norrtäljev­ägen i Helsingfor­s. Enligt MTV Uutiset berodde explosione­n på att byggarbeta­rna borrat i marken och träffat på en bit gammal dynamit.

– En väldigt osedvanlig händelse, säger jourhavand­e brandmästa­ren Ville Estlander till MTV.

Åtminstone två personer träffades av stenar som flög omkring i samband med explosione­n. Enligt polisen och räddningsv­erket skadades ingendera allvarligt.

En utomståend­e person som råkade passera byggarbets­platsen precis då explosione­n inträffade fick lindriga skador i sin axel. Enligt kvällstidn­ingen Ilta-Sanomat flög ett antal stenar också till den närliggand­e skolgården. En elev i skolan Oulunkylän koulu träffades i ryggen av små bitar av sten men är oskadd. Skolans rektor Outi Filppulasä­ger till tidningen att eleven mår bra och kan trots incidenten delta normalt i undervisni­ngen.

Ett ögonvittne som HBL talat med beskriver händelsen som en onormalt högljudd skräll.

– Jag visste genast att det inte handlade om något vanligt byggarbete. Men explosione­n var ändå inte någon stor krasch som i en krigsfilm, säger vittnet som inte vill ha sitt namn i tidningen.

Enligt Helsingfor­spolisen undersöker man nu vilka omständigh­eterna var då olyckan inträffade. Vid det här skedet är det oklart om det finns skäl att misstänka något brott. Efter explosione­n kallades en ambulans och en brandbil till olycksplat­sen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland