Hufvudstadsbladet

Bara seger duger för PK-35

Om PK-35 Vantaa ska ta sig in bland de 32 bästa klubbarna i Champions League måste laget besegra BIIK Kazygurt i dagens match.

- HBL

Champions League-kvalturner­ingen i Estland avslutas i dag kväll då de regerande finländska mästarna PK-35 Vantaa ställs mot BIIK Kazygurt från Kazakstan i en direkt avgörande match.

Då bara gruppsegra­ren går vidare från kvalgruppe­n är Vandalaget piskat att vinna.

Både PK-35 Vantaa och BIIK Kazygurt har tagit två segrar i gruppen men finländarn­a har sämre målskillna­d – 8–2 mot 11–0.

PK:s tränare Jari Väisäsen säger att BIIK Kazygurt är favorit i matchen men att hans lag har bra chanser att överraska och ta hem segern.

– De har ett starkt försvar och ett starkt anfall. Deras spelstil är rätlinjig och de kan sätta långbollar och stå för bra inlägg. De försöker få tryck på sina motståndar­es mål, säger han.

Väisänen säger att PK-35 ska bjuda på betydligt tuffare och svårare motstånd än vad FC Flora och EBS/ Skála lyckats göra.

– Vi ska spela på ett helt annat sätt än deras tidigare motståndar­e. Vi ska sätta press på dem och se vad det kan leda till, säger tränaren.

– Vi måste klara av att hålla bollen på den sista tredjedele­n av planen och kontroller­a spelet där. Vi vill få dem att löpa mycket samtidigt som vi ska se till att hålla vår formation tajt och spela discipline­rat.

Trots att tränaren vill se styrka i offensiven är det i det defensiva arbetet matchen med stor sannolikhe­t kommer att avgöras.

– Varje spelare måste vara redo att försvara hela vägen ner till det egna målet. Dessutom måste vi sätta press på dem och försöka hindra dem från att slå bra inlägg, säger Väisänen.

– Alla vet att bara seger duger för oss. Vi går in för att vinna enskilda situatione­r på planen och tar vi hem tillräckli­gt många av dem kan vi också vinna matchen.

Champions League-kvalmatche­n PK-35 Vantaa–BIIK Kazygurt spelas klockan 18 i Tallinn.

 ?? FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA ?? Efter två segrar i följd måste PK-35 Vantaa ta en tredje trepoängar­e för att ta sig in bland de 32 främsta i Champions League.
FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA Efter två segrar i följd måste PK-35 Vantaa ta en tredje trepoängar­e för att ta sig in bland de 32 främsta i Champions League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland