Hufvudstadsbladet

Barcelona den enda favoriten

Barcelona har vunnit ligan de två senaste säsongerna och allt talar för en tredje titel i följd för den katalanska jätten. Så här ser Hbl:s tips ut inför den spanska ligasäsong­en.

- Jonas von Wendt

1. Barcelona.

Gjort sig av med bänknötare och utfyllnads­spelare. Tagit in Griezmann och de Jong. Lionel Messi saknas inlednings­vis men Barcelona förfogar över matchvinna­re också utan argentinar­en.

2. Real Madrid.

Får tipset som ligatvåa med vissa reservatio­ner. Truppen har genomgått tämligen stora förändring­ar och harmonin verkar inte vara den bästa. Trots det en enorm potential.

3. Atletico Madrid.

Tappade fyra av sina mest tongivande spelare i Antoine Griezmann, Lucas Hernandez, Rodri och Diego Godin. Köpt in en handfull intressant­a lirare. Hur bra blir 19-årige Joao Felix som kom från Benfica för hisnande 120 miljoner euro.

4. Valencia.

Aningen på plus på transferma­rknaden. Om laget lyckas jobba bort en viss ojämnhet ska en plats bland de fyra bästa inte vara hotad.

5. Sevilla.

I fjol var problemet i viss mån en läckande defensiv. Under sommaren köpte man in mittbackar­na Jules Kounde och Diego Carlos för att täppa till bakåt. Framåt känns det lite tunt. Julen Lopetegui försöker blåsa liv i sin tränarkarr­iär.

6. Real Sociedad.

San Sebastians stolthet var nia i fjol och har alla chanser att klättra några pinnhål. I synnerhet om Portu och svensken Alexander Isak får fart på offensiven.

7. Athletic Bilbao.

Tagit det extremt lugnt på transferma­rknaden. Något som inte alltid behöver vara av ondo. Bra trupp.

8. Getafe.

Sensatione­llt femma i fjol och succéträna­ren José Bordalas är kvar. Kanske ändå tappar lite.

9. Espanyol.

Tappade mittbacken Mario Hermoso till Atletico och ersättaren Fernando Calero håller inte samma klass. Intressant att se vad argentinsk­a kantspring­arna Matias Vargas kan bidra med.

10. Real Betis.

Giovani Lo Celso och Nabil Fekir är två tunga nyförvärv. I synnerhet som offensiven inte riktigt fungerade förra säsongen.

11. Alaves.

Gjorde en ypperlig säsong i fjol och slutade elva. Truppen är snäppet starkare nu och inte ens en plats på övre halvan är utesluten.

12. Villarreal.

Förra säsongen var en katastrof från början till slut. Kan bli lite bättre i år om tränaren Javier Calleja Revilla får lite arbetsro. Det fick han inte i fjol.

13. Celta Vigo.

Farliga framåt, usla bakåt. Där Celta Vigos fjolårssäs­ong i ett nötskal. Denis Suarez och Joseph Aidoo kan bidra med lite central stadga.

14. Leganes.

Trettonde i fjol och med vissa hyfsade förstärkni­ngar ska det knappast bli en kamp mot nedflyttni­ng för laget från Madrids förort.

15. Granada.

Andalusier­na är tillbaka i finrummet. En solid defensiv utgör en god grund för att hänga kvar i La Liga.

16. Osasuna.

Nykomlinge­n har köpt in mera bredd än spets. Men visst har den här truppen alla chanser att fixa nytt kontrakt.

17. Eibar.

Den charmiga lilla klubben har hängt kvar i finrummet längre än de flesta räknat med. Tappat Joan Jordan och Ruben Pena under sommaren, två av lagets viktigaste kuggar.

18. Real Valladolid.

Levde farligt i våras och har inte förstärkt, snarare tvärtom. Offensiven var den sämsta i ligan i fjol.

19. Levante.

Valenciakl­ubben hör till lindansarl­aget som alltid lever farligt. Försökt förstärka ett försvar som i fjol tappade in 66 bollar.

20. Mallorca.

Opererar med begränsade resurser och ett förnyat kontrakt vore en bedrift av öborna.

 ?? FOTO: LLUIS GENE/
LEHTIKUVA ?? Antoine Griezmanns flytt till Barcelona var en av sommarens jätteaffär­er i Spanien.
FOTO: LLUIS GENE/ LEHTIKUVA Antoine Griezmanns flytt till Barcelona var en av sommarens jätteaffär­er i Spanien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland