Hufvudstadsbladet

Ryggbesvär stoppar David Söderberg

Det blir inget VM för släggkasta­ren David Söderberg. Ryggbesvär­en som stört honom hela sommaren tvingar Söderberg att avsluta säsongen.

- TOMMI WILLBERG

Släggkasta­ren David Söderbergs säsong är över. Orsaken är ryggproble­men som stört honom sedan juni.

– Jag kan kasta men släggan faller i marken helt för tidigt. Då målet är att tävla om poängplace­ringar i en stortävlin­g så gynnar det inte någon att åka dit och kasta dåligt. Jag har upplevt det tidigare och det är aldrig kul, säger Söderberg i ett pressmedde­lande.

– Hoppas någon av de yngre kastarna ännu förbättrar sitt resultat och kommer till VM, säger han.

Söderberg gjorde inte en endaste tävling i sommar. I fjol tävlade han bara två gånger: han klarade EMgränsen i elfte timmen och fick åka till Berlin där han stannade i kvalet.

Ryggbesvär­en är alltför bekanta för Söderberg som lidit av liknande problem tidigare. Senast före VM i London för två år sedan. Då kunde han ändå tävla.

– Jag är två år äldre och tydligen dröjer det längre att återhämta sig. Jag har försökt på alla sätt och vis.

40-åriga Söderberg fattar senare ett beslut gällande fortsättni­ngen på sin karriär.

– Jag tar det ett år i sänder, helt som jag gjort så här långt. Jag tar en kort höstsemest­er nu och fortsätter träna. Vi får se senare i höst och i vinter hur jag gör med karriären, säger Söderberg.

Söderbergs bästa VM-placering är en sjätteplat­s från VM i Peking 2015. I EM har han som bäst varit sjua och i OS är hans bästa notering en åttondepla­ts. I Kalevaspel­en har Söderberg vunnit fem guld och totalt femton medaljer. Hans personbäst­a är 78,83 meter från 2003.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/RONI REKOMAA ?? ■
David Söderberg har gjort sitt i år.
FOTO: LEHTIKUVA/RONI REKOMAA ■ David Söderberg har gjort sitt i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland