Hufvudstadsbladet

Clas Ohlson stänger butiker i Helsingfor­s

- HBL

Fyra affärer försvinner när detaljhand­elskedjan Clas Ohlson lägger om sitt butiksnät i Helsingfor­sregionen. Bland affärerna som stänger finns butiken på Mannerheim­vägen mitt emot Svenska Teatern. Dessutom läggs affärerna i Nordsjö, Hagnäs och Otnäs ned.

Samtidigt öppnar Clas Ohlson en ny affär i det nya köpcentret Mall of Tripla i Böle.

Förändring­arna i butiksnäte­t presentera­des i samband med resultatet offentligg­jordes för perioden maj–juli.

Enligt företagsle­dningen handlar omläggning­en om att lägga ner olönsamma affärer och se till att de existerand­e affärerna finns där kunderna rör sig.

Största delen av Clas Ohlsons försäljnin­g sker fortfarand­e i affärerna. Det populärast­e alternativ­et för leveransen bland Clas Ohlsons kunder när de köper på nätet är dessutom att kunden hämtar sin vara i affären, skriver Lotta Lyrå, vd och koncernche­f för Clas Ohlson, i en kommentar till tremånader­sresultate­t.

– Det innebär att vi behöver säkerställ­a att våra butiker finns där kunderna vill att vi ska vara. Vi kommer, beroende på att köpmönster förändras, att i snabbare takt förändra både antalet butiker, och deras inriktning. Vissa blir större, andra blir mindre, vissa försvinner och andra kommer till, säger Lyrå.

Resultatra­pporten för maj–juli visar att försäljnin­gen i Finland ökade med 6 procent jämfört med samma period i fjol, till 243 miljoner svenska kronor (23,77 miljoner euro). Hela Clas Ohlson-koncernens försäljnin­g ökade med 4 procent till 2,44 miljarder kronor. Försäljnin­gen över nätet ökade till 112 miljoner kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland