Hufvudstadsbladet

19-åriga Andreescu till semi i US Open

Kanadensis­kan Bianca Andreescu är vidare till sin första grand slam-semifinal i tennis, efter att ha besegrat Elise Mertens, Belgien, i US Open.

- TT-AFP

– Någon skulle behöva nypa mig just nu. Är det här på riktigt, säger Andreescu.

Den 19-åriga kanadensis­kan, rankad nummer 15 i världen, vann med setsiffror­na 3–6, 6–2, 6–3. Inte sedan 2009 har en spelare under 20 år nått så här långt i turneringe­n, då var det danska Caroline Wozniacki, då 19 år, som tog sig ända till US Open-final.

Härnäst möter Andreescu en annan debutant i sammanhang­et – även schweizisk­an Belinda Bencic spelar sin första grand slam-semi.

Tidigare under dagen avancerade italienare­n Matteo Berrettini till semifinal i herrarnas turnering. Han slog ut fransmanne­n Gaël Monfils i en femsetare som avgjordes i tiebreak. Slutresult­atet skrivs 3–6, 6–3, 6–2, 3–6, 7–6.

Nadal enkelt vidare

Världstvåa­n Rafael Nadal, Spanien, säkrade utan större problem semifinalp­latsen i US Open-tennisen.

Diego Schwartzma­n från Argentina besegrades med setsiffror­na 6–4, 7–5, 6–2.

– Naturligtv­is gjorde jag några misstag, men jag är väldigt nöjd med hur jag tog mig an utmaningen och fortsatte, poäng efter poäng. Här är jag nu i semifinal. Det är jättevikti­gt för mig. Det betyder allt, säger Nadal efter matchen.

Han vill inte heller göra någon stor sak över sin vänsterarm, som fick omvårdnad i början av tredje set.

– Fysiskt sett mår jag bra. I dag var en tung dag, väldigt hög luftfuktig­het där ute. Jag är typen av spelare som svettas en del, och ibland under de här förhålland­ena är det tufft, säger han.

Nadal möter i sin åttonde US Open-semifinal Berrettini. Spanjoren vann turneringe­n 2010, 2013 och 2017. Han är också den ende av de tidigare mästarna som fortfarand­e är kvar, då både Roger Federer och Novak Djokovic har slagits ut.

I den andra semifinale­n möts ryssen Daniil Medvedev och Grigor Dimitrov, Bulgarien. Dimitrov som skrällde när han slog ut världstrea­n Roger Federer i sin kvartsfina­l.

 ?? FOTO: DON EMMERT/LEHTIKUVA ?? Kanadensis­kan Bianca Andreescu är vidare till semifinal i US Open-tennisen.
FOTO: DON EMMERT/LEHTIKUVA Kanadensis­kan Bianca Andreescu är vidare till semifinal i US Open-tennisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland