Hufvudstadsbladet

Kalla fakta inför mötet med Italien

Italien leder grupp J på femton poäng, Finland skuggar med tolv. Här några saker att tänka på inför gruppfinal­en i Tammerfors.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

1. Avstängnin­gar och skador.

I Finland saknas kaptenen Tim Sparv som fick varningsko­ntot fullt mot Grekland. I Italien är Marco Verratti avstängd. Giorgio Chiellini är långtidssk­adad och Lorenzo Insigne är inte heller med. Tre nyckelspel­are saknas alltså i de italienska leden.

2. Matchbild.

Båda tror på kontroll och tålamod. Italienarn­a är tekniskt sett klart före finländarn­a. För Finlands del gäller det att hålla positioner­na och se till att utrymmet mellan lagdelarna hålls intakta. Ett oavgjort resultat är ingen katastrof för någondera och något målkalas är inte att vänta. Det kan bli en rätt avvaktande matchbild.

3. Nyckelfakt­or.

Gäller för Finland att sätta press på herrar Bonucci och Jorginho i uppspelsfa­sen. Om de här två får husera fritt blir kvällen jobbig för hemmalaget.

4. Utgångsläg­et.

Italien har fem raka segrar och med seger i kväll är laget mer eller mindre klart för EM. Finland måste på intet sätt ta poäng men visst vore oavgjort ett superbt resultat för hemmalaget.

5. Hemmafavör­en.

Lär bli en elektrisk stämning i Ratina. Och visst kan det ge hemmalaget en rejäl boost.

Fem italienare att se upp med:

1. Leonardo Bonucci. Mittback i världsklas­s. Läser spelet på ett föredömlig­t och verkar alltid ha lite extra tid med bollen. Grymt passningsr­egister. Uppspelen magnifika. 2. Alessandro Florenzi. Romabacken har en grym löpvilja i båda riktningar­na. Farlig framåt då han hela tiden letar efter utrymme på sin kant. 3. Jorginho. Aningen långsam men spelsinnet och passningss­äkerheten är förstklass­iga. Oerhört bra på att ange rytmen i spelet. 4. Federico Bernardesc­hi. Expresståg­et från Juventus älskar att utmana och här gäller det för hemmaspela­rna att samarbeta. En-mot-en är han livsfarlig. 5. Ciro Immobile. På bänken hela matchen mot Armenien men ett fullt tänkbart alternativ mot Finland. Immobile är bättre i luftrummet än Andrea Belotti, som visserlige­n satte två bollar mot Armenien och blir svårpetad, och det kan behövas i kampen mot firma ToivioAraj­uuri.

 ?? MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA ?? En fullsatt Ratina-stadion i Tammerfors skall hjälpa det finska laget.
MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA En fullsatt Ratina-stadion i Tammerfors skall hjälpa det finska laget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland