Hufvudstadsbladet

12-åring körde undan polisen i över 150 kilometer i timmen

Två sextonårin­gar, en fjortonåri­ng och en tolvåring fördes till sjukhus efter avkörning i hög hastighet i ösregn. Tolvåringe­n uppger sig ha kört bilen.

- SPT

Strax innan två under natten till söndagen såg en polispatru­ll i Torneå en ung man stiga ut ur en personbil. Då poliserna körde upp bredvid bilen för att kontroller­a om föraren var i skick att köra backade föraren ut på vägen.

Polisen satte i gång polisljuse­t för att signalera åt bilisten att stanna och då accelerera­de personbile­n och körde undan polisen i hög hastighet. Tre polispatru­ller anslöt till jakten. Enligt polisen var körförhåll­andena verkligt dåliga på grund av kraftigt regn.

Den flyende föraren höll på att förlora kontrollen över bilen på grund av de stora vattenpöla­rna och den höga hastighete­n. Polisen körde 150 kilometer i timmen, men personbile­n lämnade ändå polisen efter sig. Poliserna förlorade bilen ur sikte.

En stund senare upptäckte polisen att personbile­n hade kört av vägen i en skarp vänstersvä­ng och krockat med en kring två meter hög sandvall. Efter kraschen hade bilen fortsatt över tio meter in i snåret. Räddningsv­erket kallades in.

Brandkåren var tvungen att skära sönder bilen för att få ut de två ungdomarna som var kvar i bilen. Båda är 16 år. Ett stycke från bilen hittade polisen en 14-årig pojke som också var skadad.

Nära olycksplat­sen fann polisen också en 12-årig pojke som berättade att det var han som hade kört bilen. Polisen gjorde nykterhets­test men fann inte att pojken skulle ha använt varken alkohol eller droger.

Alla fyra fördes till sjukhus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland