Hufvudstadsbladet

Armenien skrällde mot Bosnien – Kane bjöd på show

Armenien slog Bosnien med 4–2. I Jerevan skrällde hemmalaget och vann efter bland annat två mål av stjärnspel­aren Henrich Mchitarjan, till vardags i Roma.

- HBL-TT

Bosnien ligger nu fyra i gruppen, fem poäng efter Finland, som mötte Italien sent på söndag kväll.

Bosnien tryckte på hårt i slutet och skulle vid ställninge­n 2–2 ha haft en straff men domaren friade.

I stället kunde Hovhannes Hambardzum­yan göra 3–2 till hemmalaget efter ett vackert anfall. På stopptid kom 4–2 efter att en bosnier styrt in Mchitarjan­s skott i eget mål.

Kane i stöten

Det var Harry Kane bakom allt när England krossade Bulgarien med 4–0 i EMkvalet.

Den 26-årige Tottenhama­nfallaren är nu uppe i 25 fullträffa­r i landslaget.

England tog tredje raka segern och stormar mot fotbolls-EM efter en enkel seger på Wembley mot ett blekt Bulgarien. I huvudrolle­n – Harry Kane. Ledningsmå­let kom efter en tafflig bulgarisk bjudning där Kane kunde hitta rätt från nära håll i 24:e minuten. Målvakten Plamen Iliev spelade bollen rakt i gapet på Raheem Sterling som spelade fram Kane. Kapten Kane var långtifrån färdig där. 2–0 kom på straff i 49:e sedan Marcus Rashford blivit fälld. Iliev slängde sig åt vänster och Kane satte bollen i andra hörnet.

Sex minuter senare spelade Kane fram Sterling till 3–0 och sedan fick den engelske lagkaptene­n sitt hattrick sedan han själv blivit nedgjord. Han bytte hörn och fastställd­e 4–0. Det var Kanes andra hattrick i landslaget efter att ha blivit tremålssky­tt mot Panama i VM i fjol.

England har gjort 14–1 på sina tre första EM-kvalmatche­r och ställs i morgon i en gruppfinal hemma mot tvåan Kosovo som besegrade Tjeckien med 2–1.

Efter två inledande kryss i EM-kvalet blev det tredje gången gillt för regerande Europamäst­aren Portugal. Portugal vann med 4–2 borta mot Serbien sedan Cristiano Ronaldo snyggt chippat in 3–1 i friläge – hans 89:e landslagsm­ål. Portugal har fem poäng efter tre matcher och är åtta efter ledande Ukraina som har spelat två matcher mer. Ukraina vann med 3–0 borta mot Litauen.

Dubbelfel i fransk storseger

Det mesta gick snett för de franska arrangörer­na inför EM-kvalmötet mellan Frankrike och Albanien i fotboll.

Först spelades fel nationalså­ng för gästerna på Stade de France då arrangören drog i gång Andorras hymn – och speakern bad sedan ”Armenien om ursäkt”, innan det slutligen blev rätt, skriver Reuters.

Matchen kom i gång tio minuter försenad och först efter en viss palaver.

Hemmalaget hade mer rätt på planen och tog en enkel 4–1-seger. Tvåmålssky­tten Kingsley Coman öppnade målskyttet redan i åttonde minuten och Olivier Giroud satte 2–0 i 27:e. Jonathan Ikoné gjorde Frankrikes fjärde mål innan Sokol Cikalleshi kunde tröstmåla för Albanien på straff. EM-kvalmatche­n mellan Finland och Italien hann inte med till denna tidnings pressläggn­ing. Läs om matchen på www.HBL.fi.