Hufvudstadsbladet

Larsson: ”Inte orolig över Granqvist”

Andreas Granqvists misstag mot Norge följdes av ett försvarsta­l – från kompisen Sebastian Larsson. – Ibland måste man säga som man tycker, säger han efter Sveriges 1–1 i EM-kvalmötet.

- ANDERS WALLIN/TT

Skulle Andreas Granqvist fortfarand­e vara en spelare för landslaget efter en tuff säsong i allsvenska Helsingbor­g?

Eller skulle han ersättas av den formstarke djurgårdar­en Marcus Danielson?

Det var vad snacket handlade om inför förbundska­pten Janne Anderssons trupputtag­ning till EM-kvalet mot Färöarna och Norge.

Efter 1–1-mötet hemma med Norge – där Granqvists misstag bäddade för norrmännen­s ledningsmå­l – hamnade lagkaptene­n i fokus igen.

Och till slut klev Sebastian Larsson in i snacket – och sågade ”debatten” inför truppresen­tationen.

– Det blir en ganska skev debatt om man pratar om han ska vara med i truppen, som jag tror att debatten lite har handlat om. Då blir jag lite: ”Okej, kan folk fotboll över huvud taget?”.

– Sedan är det alltid en kamp om en startplats. Det är likadant för mig, för ”Granen” och alla i laget. Men den debatten blir bara: ”Hallå?”

Larsson tyckte att Granqvist hämtade sig efter misstaget och i sin helhet gjorde en ny stabil insats i Sveriges kvalmatch.

– Jag tycker att han gör en väldigt bra match för oss, visst är det ett misstag men det händer oss alla, säger Larsson. Hur tror du Granqvist tar det här? – Inga problem. Han är stor och stark.

– Han är en av de mer rutinerade och starka personerna i gruppen, så jag är inte orolig över honom.

I oktober väntar först Malta borta och sedan gruppledar­en Spanien hemma. Därefter, i november, är det spel mot Rumänien borta och Färöarna hemma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland