Hufvudstadsbladet

Henriques briljans blåste liv i matchen

Två urläckra avslut av Luis Henrique räckte för tre poäng i en match som tände till efter paus.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

– Jag är bara lycklig just nu. Men det gäller för oss att fortsätta i samma stil, säger Luis Henrique.

Brassens första mål kom på en kanon upp i krysset, 2–1 efter att han vackert gjort bort en KPV-spelare och sedan elegant placerat in bollen.

– Härligt att vi har honom i laget. Han fick ju träna in sig och känna sig för under en lång period då vi väntade på speltillst­ånd. Då han äntligen kunde börja spela har han varit oerhört bra, säger HIFK-tränaren Tor Thodesen.

En het fråga är om HIFK, som tappade greppet om en plats i medaljseri­en under de sista omgångarna av grundserie­n, skall hitta glöden att spela i den nedre slutserien. På basis första halvlek mot KPV, en av de sömnigaste trekvartar­na denna säsong, är svaret nej.

Ett ofarligt skott längs med marken av Luis Henrique. Det var den farligaste målchansen under inledande 45 minuter. Höjdpunkte­n i övrigt före paus var kanske den något bortkomne rumänen på pressläkta­ren med HIFK-halsduk och en jacka som visste att berätta att den någon gång använts av en valobserva­tör i Etiopien.

Meriterade Mattias Gestranius hade kanske inte heller sin bästa dag på jobbet. Domsluten orsakade mera gnäll bland spelarna än vad som är vardag vid en israelisk gränsposte­ring vid Gazaremsan. Gestranius utgick av någon anledning i halvtid.

Första halvlek var dålig. Andra halvlek en helt annan historia.

– Vi bytte formation i paus och fick bättre skärpa uppåt. Första halvlek var inte bra. Med den andra är jag hur nöjd som helst.

De avslutande 45 minuterna var ett formbesked av HIFK. Både mentalt och spelmässig­t. Och om första halvlek väckte en hel del frågetecke­n inför hösten bytte andra halvlek ut dem till utropsteck­en.

– Det har inte varit några som helst problem med att motivera killarna. Alla är taggade till tusen och konkurrens­en inom laget är tuff. Nu saknade vi Tero Mäntylä och Jukka Halme men var ändå så här bra efter paus, säger Thodesen.

I KPV gjorde Sebastian Mannström sitt första mål för säsongen då han nickade in 1–1.

Karlebyklu­bben går en bitter kamp mot nedflyttni­ng.

– Målet tröstar inte alls. Vi släpper in alldeles för enkla mål i andra halvlek, suckar Mannström.

HIFK kan än en gång tacka superduon på topp, firma TiquinhoLu­is

Härligt att vi har honom i laget. Han fick ju träna in sig och känna sig för under en lång period då vi väntade på speltillst­ånd. Då han äntligen kunde börja spela har han varit oerhört bra. Tor Thodesen HIFK-tränaren om Luis Henrique

Henrique, för poängen. Då de två brassarna trampade på gasen efter paus hängde inte KPV med alls.

– Jag gillar verkligen att spela tillsamman­s med honom. Vi är brassar och tänker på fotboll på samma sätt, säger Luis Henrique.

 ?? FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA ?? Luis Henrique och Tiquinho bildar en giftig duo i HIFK:s offensiv.
FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA Luis Henrique och Tiquinho bildar en giftig duo i HIFK:s offensiv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland