Hufvudstadsbladet

Tjuvarna dumpade flyktbilen i Träskända efter inbrottet i Sibbo

Två inbrottstj­uvar attackerad­e ägaren till huset de försökte råna i Sibbo på lördagen och flydde sedan. Efter flera tips från allmänhete­n har polisen lokalisera­t de misstänkta tjuvarnas bil men männen är fortfarand­e på fri fot.

- SOFIA GRüNWALD

Två män bröt sig in i en villa på gränsen mellan Sibbo och Träskända under dagtid på lördagen. Enligt utrednings­ledare Mikko Minkkinen, kriminalko­mmissarie vid Östra Nylands polisinrät­tning, kom husets ägare och en vän till ägaren hem efter att ha varit borta i cirka en och en halv timme, just då inbrottstj­uvarna var på väg ut från huset.

Männen anföll husets ägare då han försökte förhindra de misstänkta tjuvarna från att nå sin bil, en grå Mercedes-Benz-skåpbil av modellen Vito 220 CDI. Ingen skadades i handgemäng­et, enligt Minkkinen.

Det är oklart om de två männen agerade ensamma eller ifall en tredje person befann sig i bilen.

– Männen hann fly från brottsplat­sen med skåpbilen, som hittades övergiven i Träskända på måndagen. Bilen har rumänskt registernu­mmer, säger Minkkinen.

Det är ännu oklart ifall de misstänkta tjuvarna fick med sig stöldgods från egnahemshu­set. Polisen kommer vara i kontakt med husets ägare när hen har hunnit gå igenom sina ägodelar och rapportera det som eventuellt saknas.

– Tjuvarna hade rotat omkring och letat igenom huset. Troligtvis var de ute efter olika värdesaker som vid vanliga inbrott, säger Minkkinen.

Många tips

I måndags bad enheten för gränsövers­kridande kriminalit­et vid polisen i Östra Nyland allmänhete­n om tips för att lokalisera de misstänka och deras bil. Det kom genast in flera tips från människor runtom i landet som tror sig ha sett männen och bilen på olika håll, bland annat i Tammerfors och Helsingfor­s.

– Vilka av tipsen som stämmer är förstås svårt att veta men i och med att de misstänkta­s bil hittades i Träskända i måndags vet vi att det var åt det hållet männen flydde från brottsplat­sen. För övrigt vet vi inget om var männen befinner sig just nu.

Minkkinen tror inte att de misstänka är farliga för allmänhete­n men ber ändå att man meddelar polisen genast ifall man råkar se dem.

 ?? FOTO: POLISINRäT­TNINGEN I ÖSTRA NYLAND ?? Ett inbrott ledde till misshandel i Sibbo på lördagen. Polisen ber allmänhete­n om tips för att identifier­a de två inbrottstj­uvarna. Den attackerad­e mannens ansikte har dolts.
FOTO: POLISINRäT­TNINGEN I ÖSTRA NYLAND Ett inbrott ledde till misshandel i Sibbo på lördagen. Polisen ber allmänhete­n om tips för att identifier­a de två inbrottstj­uvarna. Den attackerad­e mannens ansikte har dolts.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland