Hufvudstadsbladet

Solheim Cuphjälten­s avsked kom spontant

Direkt efter att ha avgjort Solheim Cup-matchen mot USA meddelade segerhjält­en Suzann Pettersen att hon slutar sin golfkarriä­r. Nu säger norskan att beslutet inte var planerat.

-

Suzann Pettersens besked att hon lägger av med golfen var inte planerat.

– Det bara kom för mig i stunden, att jag gjort mitt. Jag sade till tjejerna att det var slut, att jag inte tänkte göra det igen och att jag inte hade nerverna för det, säger hon till BBC Radio.

– Jag har alltid sagt att Solheim Cup varit det största för mig, och den här segern är troligen höjdpunkte­n i min karriär. Inget kan toppa det, det spelar ingen roll om jag kan vinna ytterligar­e en major, och då är det lika bra att sluta på toppen. För mig var det som det perfekta slutet, som ett sagoslut.

Europas lag vann den prestigefy­llda matchen mot USA med 14,5 mot 13,5 poäng på Gleneagles i Skottland. Detta sedan den 38-åriga norskan avgjort med en birdie på det sista hålet. Hon gjorde comeback efter barnafödan­de tidigare i år.

Pettersen skulle egentligen ha varit vicekapten i Solheim Cup men fick, ett år efter att ha fött sitt första barn, ett wildcard till Europas lag. Hon har bara spelat ett fåtal tävlingar i år och en del har ställt sig tveksamma till att den tidigare världstvåa­n, i dag rankad 665:a i världen, togs ut i laget.

När jättedrama­t skulle avgöras tystade Pettersen såväl tvivlarna som det amerikansk­a laget.

Birdieputt­en hon satte från knappt två meter fick det stora firandet att bryta ut. Ett närmast osannolikt slut på det som måste rankas som ett av tidernas mest minnesvärd­a Solheim Cup.

– Jag får bara tacka för den här möjlighete­n. Inte ens i mina vildaste drömmar trodde jag att jag skulle få göra det här igen, sade Pettersen efter avgörandet.

 ?? FOTO: PETER MORRISON/AP PHOTO ?? Suzann Pettersens segervrål som
■ blev hennes sista som proffsgolf­are.
FOTO: PETER MORRISON/AP PHOTO Suzann Pettersens segervrål som ■ blev hennes sista som proffsgolf­are.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland