Hufvudstadsbladet

ANDRAS RöSTER

-

❞ I förra veckan presentera­des en genomgång som visar att 100 bolag står för omkring 70 procent av världens utsläpp. Det kan vara en källa till vanmakt, för vad tjänar våra egna små ansträngni­ngar egentligen för roll i det sammanhang­et? Ett bolag, hur kapitalist­iskt det än är, måste kunna ha andra mål än att leverera maximal utdelning vid nästa bolagsstäm­ma, och andra tidsperspe­ktiv än nästa kvartalsra­pport. Det finns inga jobb på en död planet, brukar det ju heta. Inga aktieutdel­ningar heller, skulle man kunna säga. Kortsiktig­heten är inte ens rimlig för ägarna. Den skapar möjligen bra placeringa­r, men riktigt dåliga investerin­gar.

Aftonblade­t

Ingvar Persson

❞ Mången ryss känner inte i sin vardag igen saker som television­en berättar om.

Ilta-Sanomat

om att ryssarna i allt större utsträckni­ng har slutat litat på de ryska medierna som till exempel inte i någon större utsträckni­ng rapportera­t om de stora demonstrat­ionerna, avfallspro­testerna och pensionäre­rnas ekonomiska trångmål.

❞ 299 kvinnor har mördats av sin man, pojkvän eller ex-man under 2000-talet. De lämnade 246 barn efter sig – och alltför ofta fick mördaren ensam vårdnad.

Expressen

om att minst en kvinna i Sverige mördas av sin man eller ex-man varje månad vilket betyder att i snitt åtta barn om året förlorar sin mamma för att pappa dödat henne. Tidningen noterar att det är skamligt att den svenska regeringen har låtit frågan om vem som ska ha vårdnaden om dessa barn ligga i en skrivbords­låda i ett och ett halvt år.

 ??  ?? MOSTPHOTOS
MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland