Hufvudstadsbladet

Utdrag ur Ålandspoli­sens meddelande­n

-

● Av alkohol blir man berusad och besluten som tas är sällan genomtänkt­a. I morse påträffade en polispatru­ll en person som ringt polisen och berättat att han sitter inlåst på ett grönområde i Mariehamn. Detta stämde och med patrullens uppmaning om att klättra ut så löstes allt. Historien förtäljer inte hur personen kommit in, polisen finns till för att hjälpa genom råd och uppmaninga­r.

● Anmäldes om en berusad person i Mariehamn som inte kunde ta vara på sig själv. Personen greps på basen av polislagen och får sova ruset av sig på polisstati­onen.

● Polisen kallades till Lemland, Järsö där några personer skrämt upp boende i området med ett avvikande beteende. Rådigt att ringa polisen som sände patrull och granskade saken. Efter att ha sökt i periferin påträffade­s utomnordis­ka turister som läst om allemansrä­tten och sökte tältplats i det fria.

● Ett rådjur kördes på vid 04 på Hammarland­svägen i Jomala, ej personskad­or. Polisen avlivade djuret.

● Rattfyller­ikontroll samt kontroll av passagerar­e från Estland i Västra hamnen. Inget att anmärka.

● Polisyrket är ett serviceyrk­e och det kan för oss innebära att hjälpa sömndruckn­a personer som låst ut sig i nattsärken. Polispatru­ll lyckades väl med uppgiften och räddade därmed eventuellt en god nattsömn. Bara att kontakta oss så ger vi råd och hjälper om vi kan och om det faller inom ramen för våra befogenhet­er.

● En berusad person avvisades från centrum under natten av polis då denne inte kunde acceptera avvisandet från själva serverings­stället p.g.a. för hög berusnings­grad.

● Under fredagen fick polisen in flera samtal om skadade gäss vid Östra hamnens strand. Polisen åkte till platsen för att granska fåglarnas mående och om de skulle behövas avliva på plats. Polisen påpekar att om en fågel inte uppenbart har problem eller lider och dessutom kan använda vingarna för att flyga iväg ska den lämnas åt sitt öde. Så var det denna gång för gässen vid Östra hamnens strand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland