Hufvudstadsbladet

Slog Bruun och Wiklöf rekord i Mariehamn?

Staffan Bruun och Anders Wiklöf kan ha slagit inhemskt rekord i boksigneri­ng i Mariehamns bokhandel med 500 böcker på två timmar.

- SYLVIA BJON 029 080 1310, sylvia.bjon@ksfmedia.fi

– Hur känns handen?

Författare­n Staffan Bruun bollar frågan vidare till Anders Wiklöf som sitter bredvid och plitar signaturer i Bruuns biografi Anders Wiklöf, murarens son som gavs ut tidigare i september. I boken berättar åländska Wiklöf om sitt liv från arbetarson till framgångsr­ik affärsman.

Bra, bra känns det! försäkrar de båda.

– De har nu signerat mer än femhundra, eftersom de övergått till att signera de förhandsbe­ställda böckerna. De är uppe i 800 eller 900, säger vd:n för Mariehamns bokhandel Pernilla Söderlund.

– Vi har aldrig varit med om något liknande. Och så mycket folk vi hade inne i dag – kön ringlade ut ur bokhandeln.

Söderlund arrangerad­e redan tidigare en signering med herrarna då det var boksläpp, men då tog böckerna slut. Nu hade hon beställt så många till att hon för säkerhets skull kollat om de kan återsändas ifall de inte går åt.

– Det kommer inte att behövas, säger Söderlund.

Den tidigare bokhandels­chefen vid Akademiska bokhandeln i Helsingfor­s Stig-Björn Nyberg fick i går reda på vilken massiv boksigneri­ng som pågått i Mariehamn, och han kan inte dra sig till minnes att så många exemplar av en enda titel skulle ha signerats på bokträffar­na i Akademen.

– Det är nog rekord. Oj, oj, bedömer Nyberg då det gäller en enda boktitel under en sittning.

En jämförelse han erinrar sig är då Tove Jansson signerade böcker i fyra timmar på Akademen på 1990-talet. Hur många exemplar hon hann med minns Nyberg inte.

– Men då var det inte fråga om en enda titel, utan hon signerade flera av sina böcker.

 ?? FOTO: PERNILLA/MARIEHAMNS BOKHANDEL ?? ■ Anders Wiklöf och Staffan Bruun signerade böcker på löpande band i två timmar.
FOTO: PERNILLA/MARIEHAMNS BOKHANDEL ■ Anders Wiklöf och Staffan Bruun signerade böcker på löpande band i två timmar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland