Hufvudstadsbladet

”Alla hade förtjänat att vinna”

MGP-finalen i tv-centret i Böle slutade i ett glittrande guldregn över alla finalister som rusade upp på scenen. Segern gick till duon Valter & Asta, som vann sångtävlin­gen med sin låt Jag klarar mig själv.

- PETRA MIETTINEN 029 080 1425, petra.miettinen@ksfmedia.fi

Det var två strålande glada 12-åringar från Vasa som fick ta emot segerpokal­en och svara på ungdomsrep­ortern Tyra Wingrens frågor i segerinter­vjun. Asta Sharma och Valter Klockars var överraskad­e över att de hade tagit hem segern i Melodi Grand Prix. De var rörda av den högtidliga stunden och hade svårt att sätta ord på sina känslor.

– Det känns bra, sade en bubblande glad Valter.

– Overkligt! Oh my god! var Astas första kommentar.

Valter Klockars är helt i början av sin musikalisk­a karriär, han har sjungit i ett halvt år, medan Asta har sjungit i tre års tid. De träffades i somras då de deltog i MGP:s musikläger på Lappfjärds folkhögsko­la. Där jobbade de tillsamman­s i tre dagar i en musikstudi­o och skrev låten Jag klarar mig själv. Lägret var en fin upplevelse, speciellt för Valter.

– Lägret var det bästa med hela MGP, att få träffa alla människor som var där, sade Valter.

– Alla människor som vi har träffat är så snälla, alla är underbara. Alla artister var jättedukti­ga, jag tycker att alla hade förtjänat att vinna, sade Asta.

På andra plats kom Walter Wilkman från Ingå med sin låt Se alltid framåt och trea blev pojkgruppe­n The L.A.W. från Åbo med För dig.

Segrarna utsågs efter både juryröster och publikröst­er. Juryn bestod av Jennifer Käld som har flera miljoner följare på Tiktok, artisten och X Factor-vinnaren Tika Sevón Liljegren samt musikprodu­centen Joel Edström.

 ?? FOTO: JAAKKO VUORENMAA/YLE ?? Asta Sharma och Valter Klockars, båda 12 år, skrev årets bästa inhemska sång i kategorin unga låtskrivar­e i Svenskfinl­and och utsågs i lördags till vinnare i MGP 2019.
FOTO: JAAKKO VUORENMAA/YLE Asta Sharma och Valter Klockars, båda 12 år, skrev årets bästa inhemska sång i kategorin unga låtskrivar­e i Svenskfinl­and och utsågs i lördags till vinnare i MGP 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland