Hufvudstadsbladet

Helsingfor­s får en ny trafiktunn­el

De nya vägavsnitt­en tar över en stor del av den trafik som nu går på Bölegatan.

- ATTE ÖSTERHOLM atte.osterholm@ksfmedia.fi

I takt med att det nya affärskomp­lexet Tripla färdigstäl­ls i Böle förnyas också trafikarra­ngemangen.

I går öppnade ett nytt avsnitt av Lokvägen som löper längs den gamla bangården och under Böle station. Samtidigt öppnade trafiktunn­eln från Industriga­tan. Snart invigs även köpcentret och den nya tågstation­en.

■ Det pågående byggarbete­t i centrala Böle har kommit till den punkten att några nya vägsträcko­r har kunnat öppnas. Det är frågan om ett avsnitt av Lokvägen samt trafiktunn­eln från Industriga­tan till Lokvägen.

När man kommer mot Böle från söder, från Nordenskiö­ldsgatan, öppnar sig Lokvägen mot norr och svänger sedan in mot tågbanorna och Böle station. Där löper vägen under stationen och köpcentret Tripla och fortsätter norrut mot Stora smedjan.

Vid Stora Smedjan ändras trafikarra­ngemangen så att största delen av trafiken styrs till Lokvägen i stället för Bölegatan. Samtidigt får de som kör på Bölegatan väjningspl­ikt i korsningen med Lokvägen. Korsningen ska också få trafikljus.

Trafiktunn­eln från Industriga­tan går under Bangårdsvä­gen och ansluter sedan till Lokvägen.

Gång- och cykelvägar­na behåller sina nuvarande rutter av säkerhetss­käl tills köpcentret öppnar sina dörrar den 17 oktober. I början av oktober behövs gatuområde­na omkring köpcentret ännu för bland annat varulevera­nser, meddelar Helsingfor­s stad i ett pressmedde­lande.

– Över tre tusen människor arbetar på området. De färdigstäl­ler och inreder lokalerna och flyttar varor till köpcentret dygnet runt, säger projektche­f Päivi Ahlroos i meddelande­t.

Utöver Böle station och ett köpcenter består Triplakomp­lexet av bostäder, kontorslok­aler och ett hotell.

Böle station och parkerings­huset under Tripla öppnar också den 17 oktober. Inkörsport­arna till parkeringe­n finns på den norra och södra sidan om byggnaden.

video på hur det är att åka den nya rutten på hbl.fi

 ?? FOTO: NIKLAS TALLQVIST ??
FOTO: NIKLAS TALLQVIST
 ?? FOTO: NIKLAS TALLQVIST ?? Lokvägen löper under Böle station och köpcentret Tripla.
FOTO: NIKLAS TALLQVIST Lokvägen löper under Böle station och köpcentret Tripla.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland