Hufvudstadsbladet

Potkonen säkrade medalj efter en ny stark insats Mira Potkonen säkrade medalj i boxnings-VM då hon slog irländaren Amy Sara Broadhurst.

- FILIP SAXéN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

Mira Potkonen är klar för semifinal i 60 kilos klassen i boxnings-VM i Ryssland. Potkonen tog sig in bland de fyra främsta via sin tredje klara seger i VM.

Potkonen besegrade irländskan Amy Sara Broadhurst­in med domarröste­rna 5–0. Också i den föregående matchen vann hon med lika klara siffror.

Potkonen och Broadhurst möttes så sent som i EM för en dryg månad sedan och styrkeförh­ållandena mellan de två boxarna hade inte ändrats sedan sist. Också den gången var Potkonen bättre med domarröste­rna 5–0.

Tack vare segern säkrade Potkonen medalj i VM då de fyra främsta premieras efter turneringe­n. Semifinale­rnas segrare går till final och gör upp om VM-guldet medan de två förlorarna i semifinale­rna belönas med bronsmedal­jer.

Den regerande Europamäst­aren Potkonen är förstaseed­ad i turneringe­n och har hittills imponerat stort och inte haft några problem med sina motståndar­e.

Potkonen gick in i VM i andra omgången och inledde mästerskap­et med att knocka sin schweizisk­a motståndar­e Sandra Brügger. I den tredje omgången slog hon Marie Jose Palacios Espinoza från Ecuador och nu föll Irlands Broadhurst.

I morgondage­ns semifinal ställs Potkonen mot kinesiskan Wang Cong.

Potkonen har vunnit ett VMbrons tidigare då hon förlorade semifinale­n 2016. Hon har också ett OS-brons, två EM-guld och ett EMbrons på meritlista­n. I helgen klarnar det om hon kan lägga till en guld-, silver- eller bronsmedal­j i prisskåpet efter tävlingarn­a i Ulan Ude.

Potkonen är ett av Finlands största medaljhopp inför OS i Tokyo nästa år.

 ?? FOTO: MARTTI KAINULAINE­N/LEHTIKUVA ?? ■
Mira Potkonen ångar på i VM och har redan säkrat sin sjätte mästerskap­smedalj.
FOTO: MARTTI KAINULAINE­N/LEHTIKUVA ■ Mira Potkonen ångar på i VM och har redan säkrat sin sjätte mästerskap­smedalj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland