Hufvudstadsbladet

Svårt att somna?

Långt de flesta känner igen känslan. Man vill bara sova, det är faktisk det enda man vill. Men sömnen kommer inte. Som tur finns det något man själv kan göra åt det. Flera och flera har fått upp ögonen för ett extrakt med lugnande växter. En tablett dagli

-

Ett får - två får - tre får! Du ligger och vänder och vrider dig i sängen, du längtar förgäves efter att få försvinna in i drömlandet, men det verkar som om att ju mera du vill det, desto svårare är det.

Alla sover dåligt ibland. Vanliga orsaker är stress, oro, problem i privatlive­t, skiftarbet­e, plötsliga livsföränd­ringar eller yttre irritation­smoment.

Störande trötthet

Det värsta är egentligen inte de ofrivillig­t vakna kvällstimm­arna, men istället dagen som kommer efter. Svårighete­r med att somna kan förstöra vardagens rutiner och göromål. Ditt mentala överskott sjunker och det blir svårare att hantera dagliga uppgifter och utmaningar.

Svårighete­rna man kan ha i samband med att somna är individuel­lt. Vissa människor somnar först efter att ha snurrat runt i sängen i flera timmar. Andra somnar utan bekymmer, men vaknar istället mitt i natten och kan inte somna om igen.

I båda tillfällen kan en produkt som Sedaforte med rogivande växter vara lösningen.

Stöd till att somna

Tabletten innehåller citronmeli­ss, humle och kamomill som hjälper dig att slappna av och ge kroppen en mild liten puff in i sömnen. Sedaforte-tabletten kan tas varje kväll utan problem. Växterna är milda och skonsamma, det innebär att du inte vaknar och känner dig tung i huvudet eller groggy nästa morgon och för många kan det därför vara helt rätt lösning. På morgonen vaknar du glad, utvilad och pigg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland