Hufvudstadsbladet

Finlands väg till EM ligger vidöppen

Med två matcher kvar i EM-kvalet har Finland skaffat sig ett fantastisk­t utgångsläg­e. Tre poäng av sex räcker garanterat, det kan till och med vara så att Finland inte behöver vinna en endaste match till och ändå säkra en plats i EM 2020. HBL lotsar dig g

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

Finland

Spelar EM med över 95 procents sannolikhe­t. Precis allt och lite till ska gå emot Markku Kanervas mannar för att festen inte ska bli av. Seger mot Liechtenst­ein och saken är klar. Oavgjort mot både det lilla alplandet och Grekland och saken är klar. Ett poäng i de återståend­e matcherna räcker också förutsatt att Bosnien inte vinner sina två återståend­e matcher.

Finland har råd att förlora båda sina matcher om inte Armenien och Bosnien vinner sina två avslutande matcher.

Slutar Bosnien på samma poäng som Finland går bosnierna vidare tack vare resultaten i inbördes matcher. Armenien förlorar i samma jämförelse mot Finland.

Bosnien-Hercegovin­a

Ödesdiger förlust i den ödsliga Atenkvälle­n. Ojämnheten och den enorma skillnaden på prestation­erna på hemma- och bortaplan verkar innebära att bosnierna tvingas förlita sig på att knipa en plats i EM via Nations League.

Bosnien måste vinna båda sina återståend­e matcher. Gör man inte det är loppet kört. Italien är visserlige­n klart för EM men italienarn­a lär ändå inte sälja sig billigt i Zenica.

Armenien

I praktiken ute ur racet. Laget måste ta sex poäng i sina två resterande matcher och då motståndar­na heter Grekland och Italien är det inte särskilt sannolikt. Italien har säkrat sin plats i EMslutspel­et, grupptvåan avancerar också till EM. Om Finland inte slutar tvåa i gruppen har laget fortfarand­e chans att kvala in till EM-slutspelet via Nations League våren 2020.

Återståend­e matcher i kvalet:

15.11: ● Armenien–Grekland Finland–Liechtenst­ein Bosnien-Hercegovin­a–Italien

18.11:

● Grekland–Finland Italien–Armenien Liechtenst­ein–Bosnien-Hercegovin­a

 ?? FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA ?? ■
Teemu Pukki har gjort lika många mål som Cristiano Ronaldo i pågående kval.
FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA ■ Teemu Pukki har gjort lika många mål som Cristiano Ronaldo i pågående kval.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland