Hufvudstadsbladet

Inte okej med grisiga storstadse­lever på teater

- OLGA ÅBERG SARA SNICKARS Nagu

TEATER Åk 8 är med i projektet ”konsttesta­rna”. Det innebär att vi får testa på olika konstupple­velser och recensera dem. Skolorna som var på Kalevala i Åbo den 3 oktober var från Helsingfor­s, Grankulla, Korpo och Nagu. Vi är två elever från Nagu. Vi satt på första balkongen och

såg och berördes av allt som pågick nedanför oss.

Det är verkligen opassande och ohyfsat att bete sig så här när man är med andra. Man klappar inte på opassande ställen i pjäsen. Busvisslin­g är inte ok, det får folk att känna sig väldigt obekväma. Man smutsar inte ner en 200-årig teater genom att kasta lappar och chips över hela publiken.

Till herrn i hatt som tyckte att det var ett passande tillfälle att använda Axe inne i teatersalo­ngen

vill vi bara hälsa att det är absolut hemskt att sitta på balkongen när alla lukter nerifrån salongen når oss som ett tjockt moln. Den äckliga blandninge­n av parfymer, Axe och tobaksrök gav oss huvudvärk. Att spela spel på telefonen och ha hörlurar under hela pjäsen är en av de mest respektlös­a saker man kan göra när man är på teater. Vi där uppe och skådespela­rna på scen ser skenet från telefonern­a väldigt tydligt.

Man får ingen positiv syn på skolungdom­ar från större skolor. De måste ju förstå att det inte är ok att bete sig så här i en teater. Man kan inte ta med sig sådana elever på event, de förstör upplevelse­n för sådana som är intressera­de. De förstör dessutom för skådespela­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland