Hufvudstadsbladet

”Kan inte bli en vackrare avslutning”

En jämn liga får en värdig avslutning vad guldet och övriga medaljer beträffar. I Åbo väntar en direkt avgörande seriefinal mellan Inter och KuPS.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

– Att allt ska avgöras i en match är stort. En perfekt avslutning, säger KuPS-mittfältar­en Tommi Jyry.

KuPS hade chansen att säkra guldet redan i förra omgången. Men inför en storpublik på över 7 000 åskådare i Kuopio tappade KuPS greppet i andra halvlek och Honka kvitterade.

– Klart det var en massiv besvikelse. Inramninge­n var fantastisk. Men vi gick igenom läget efter matchen och vände blickarna mot Åbo, säger Jyry.

I egenskap av hemmalag får Inter ses som knapp favorit men KuPS har nio raka utan förlust i ligan. Det senaste nederlaget i ligan kom i slutet av juli.

– Jag ser ingen orsak till att vi skulle förlora den här matchen.

Hämäläinen minns förra guldet

Mittbacken Juuso Hämäläinen återvände till Åbo förra vintern. Han var 14 år då Inter vann sitt senaste och hittills enda finska mästerskap. Det var för elva år sedan.

– Jag har drömt om att få spela en helt avgörande match om guldet i Inters tröja på hemmaplan. Jag var på plats då Inter vann 2008 och glömmer det aldrig, säger Hämäläinen.

Mittbacken hoppas på fullt hus, precis som då Finland slog Armenien i tisdags med 3–0. Hämäläinen var på plats då.

– Hoppas på samma stämning och inramning som i tisdags.

Oavgjort räcker för KuPS medan Inter behöver en seger för att knipa guldet.

– Vi har inte spelat särskilt många oavgjorda (tre) matcher i år. Vi går alltid ut för att vinna.

KuPS-målvakten Otso Virtanen har hört till de bästa på sin post i ligan denna säsong. Han är redo för utmaningen.

– Vårt utgångsläg­e är ju kanon. Vi leder ligan, är i bra form och har allt i egna händer. Själv försöker jag njuta av inramninge­n och insatserna, säger Virtanen.

Virtanen är född i Åbo och har fått sin fotbollsfo­stran i Inters arga lokalkonku­rrent TPS.

– Det är ytterligar­e en bonus. Inte för att jag har några som helst antipatier mot Inter men som gammal TPS:are vore det ju lite extra skönt att knipa guldet framför näsan på Inter.

 ?? FOTO: HANNU RAINAMO/LEHTIKUVA ?? Petteri Pennanen gjorde 1–0 mot Honka senast. Det resultatet hade räckt för guld men då Honka kvitterade blir seriefinal­en i Åbo helt avgörande.
FOTO: HANNU RAINAMO/LEHTIKUVA Petteri Pennanen gjorde 1–0 mot Honka senast. Det resultatet hade räckt för guld men då Honka kvitterade blir seriefinal­en i Åbo helt avgörande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland