Hufvudstadsbladet

Andy McCoy överraskar positivt

- NICLAS LöNNQVIST

Det har gått 24 år sedan Andy McCoy gav ut ett soloalbum. 24 år är en lång tid inom rockmusike­n och när man vet vilken livsstil som konstnären från Ulrikasbor­g ägnat sig åt är det ett smärre under att han över huvud taget förmått prestera något på eget hand.

Utgångsläg­et är alltså inte det lättaste och det ska ärligt talat medges att mina förväntnin­gar på skivan var ganska låga. Dessutom är det inte helt lätt att förhålla sig till hans musik.

Ska man jämföra med Hanoi Rocks, Mike Monroes solomateri­al eller det som Andy tidigare presterat på egen hand eller i grupper som Briard eller Pelle Miljoona?

21st Century Rocks överraskar positivt. Andy McCoy har alltid varit en bra låtskrivar­e och gitarrist.

Det största frågeteckn­et riktas mot sjungandet. Någon dynamisk och skönsjunga­nde sångfågel är McCoy inte.

Men med rätt mixning och produktion har man lyckats få McCoys röst att låta riktigt hyfsad.

Musikalisk­t rör McCoy sig på gaturocken­s område med kryddor av flamenco och indisk musik, vilket gör hans album till en betydligt mångsidiga­re skiva än vad före detta lagkamrate­n Mike Monroe presterat den senaste tiden. Definitivt plus för McCoy i sekvenser där saxofonen ljuder och bidrar till ett extra djup.

Stundtals känns 21st Century Rocks lite träig, men Andy McCoy tar ändå hem spelet och visar att också en rockare kan ha nio liv, trots att oddsen är emot.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland